Παραδέχτηκε ότι η Sony έχει καλύτερης ποιότητας αποκλειστικότητες για το PlayStation

13


Ακόμη ένα επεισόδιο στο πολύκροτο σίριαλ της επικείμενης εξαγοράς της Activision Blizzard από τη Microsoft. Η τελευταία προσπαθεί διαρκώς τους τελευταίους μήνες να πείσει τις αρμόδιες ρυθμιστικές αρχές και τους ανταγωνιστές της ότι δεν πρόκειται να ακολουθήσει μονοπωλιακές πρακτικές σχετικά με την διανομή των δημοφιλέστερων IPs της Activision Blizzard και μάλιστα πρόσφατα ήρθε στην δημοσιότητα ότι πρότεινε στη Sony να υπογράψουν 10ετή συμφωνία για το Call of Duty.

Αυτή τη φορά μαθαίνουμε ότι η Microsoft παραδέχτηκε στην Επιτροπή Ανταγωνισμού και Αγορών του Ηνωμένου Βασιλείου (CMA) πως η Sony έχει στην κατοχή της περισσότερες και καλύτερης ποιότητας αποκλειστικότητες για το PlayStation σε σύγκριση με αυτές του Xbox. Προς επίρρωσιν του επιχειρήματος της, η εταιρεία προέταξε τον μέσο όρο βαθμολογίας που συγκεντρώνουν τα Top 20 αποκλειστικά games του PlayStation (87/100) στο Metacritic, απέναντι σε αυτά του Xbox (80/100). Εκτός από τις καλύτερες βαθμολογίες, η Microsoft τονίζει ότι τα αποκλειστικά games του PlayStation καταλαμβάνουν το 10-20% των συνολικών πωλήσεων παιχνιδιών στην πλατφόρμα της Sony, ενώ οι αποκλειστικότητες του Xbox μόλις το 0-10%.

Η Microsoft αναφέρει για μια ακόμη φορά στα έγγραφα της προς την CMA πως δεν έχει καμία πρόθεση να αποσύρει τα παιχνίδια της Activision Blizzard από το PlayStation. Παρόλα αυτά, η CMA εξακολουθεί να διατηρεί τις επιφυλάξεις της.

[via]

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα!



Πηγή