Προσέφυγε σε δικαστήριο για να επαναφέρει τον λογαριασμό του στο Twitter

10


Ύστερα από τον αποκλεισμό του πρώην Προέδρου των ΗΠΑ, Donald Trump από την πλατφόρμα του Twitter λόγω των ακραίων επεισοδίων στο Καπιτώλιο τον περασμένο Ιανουάριο, ο πρώην πλανητάρχης επιζητώντας διακαώς την επιστροφή του στην αγαπημένη του πλατφόρμα, απευθύνθηκε σε ομοσπονδιακό δικαστή για την υπόθεση του.

Πιο συγκεκριμένα, ο Trump κατέθεσε προκαταρκτική εντολή στο δικαστήριο της Florida ζητώντας από τον δικαστή να αναγκάσει την Twitter να επαναφέρει προσωρινά τον λογαριασμό του. Αξίζει βέβαια να σημειωθεί ότι ο πρώην Πρόεδρος βρίσκεται σε δικαστική διαμάχη με την εταιρεία για το προκείμενο ζήτημα.

Ο Trump θεωρεί ότι μπορεί να κερδίσει την υπόθεση του, καθώς η απαγόρευση του από την πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης παραβιάζει την Πρώτη Τροπολογία, τον νόμο που σχετίζεται με τις εμπορικές πρακτικές στην Florida αλλά και τον νέο anti-deplatforming νόμο.

Στην κατάθεσή του, ο Donald Trump τόνισε ότι η οριστική απομάκρυνση του από το Twitter θα προκαλέσει ανεπανόρθωτη ζημιά στον ίδιο και τους 88 εκατομμύρια ακόλουθους του – οι ακόλουθοι του Trump δεν επιτρέπεται να απαντήσουν στα μηνύματα του ή να σχολιάσουν σε αυτά.

Τέλος, σύμφωνα με τη δικογραφία, η συνεχής απουσία του Trump από την πλατφόρμα μπορεί να πλήξει βαθιά το Ρεπουμπλικανό κόμμα αλλά και να κοστίσει στον ίδιο την απώλεια από πολλές δωρεές, οι οποίες θα χρησιμοποιηθούν για να υποστηρίξουν τους τοπικούς πολιτικούς υποψηφίους μελλοντικά.

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το techgear.gr στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://www.techgear.gr/feed στο αντίστοιχο πεδίο της υπηρεσίας σας. Αν προτιμάτε το Twitter, θα μας βρείτε στο προφίλ @techgeargr

[via]





Πηγή