Τρελά κέρδη από το gaming, πάνω από Sony, Microsoft και Nintendo μαζί

7


Τα ετήσια έσοδα της Apple από τον χώρο του gaming ανέρχονται σε 8.5 δισεκατομμύρια δολάρια, τα οποία ξεπερνούν κατά πολύ τα έσοδα των Sony, Activision, Nintendo και Microsoft, και μάλιστα μαζί, όπως αναφέρει η Wall Street Journal.

Κατά τη διάρκεια της δικαστικής διαμάχης της Epic και της Apple, οι δικηγόροι της Apple αμφισβήτησαν αυτά τα κέρδη από παιχνίδια σε κινητά λέγοντας ότι έχουν διογκωθεί σε υπερβολικό βαθμό.

Σε κάθε περίπτωση όμως η Apple εξακολουθεί να πηγαίνει πολύ καλά στα έσοδα της από παιχνίδια, όπως ακριβώς συμβαίνει και με το Play Store των Android που έχει τις 10 κορυφαίες εισοδηματικές εφαρμογές (αποκλειστικά παιχνίδια).

Σύμφωνα με το Sensor Tower, οι παίκτες πρόσθεσαν 45 δισεκατομμύρια δολάρια στους αριθμούς εσόδων του App Store το οικονομικό έτος του 2020. Η Apple παίρνει έως και 30% προμήθεια από συνδρομές παιχνιδιών και αγορές εντός εφαρμογών και η συνολική περικοπή της για το έτος ανήλθε σε 13,5 δισεκατομμύρια δολάρια.

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το techgear.gr στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://www.techgear.gr/feed στο αντίστοιχο πεδίο της υπηρεσίας σας. Αν προτιμάτε το Twitter, θα μας βρείτε στο προφίλ @techgeargr

[via]





Πηγή