Πρώτη αναφορά από τη Sony στην επόμενη γενιά PlayStation

14


Ειλικρινά δεν ξέρουμε αν έχει πλέον κάποιο νόημα να ασχολούμαστε με τα επιχειρήματα που προτάσσουν οι δύο αντιμαχόμενες πλευρές (Sony και Microsoft) ενώπιων της Επιτροπής Ανταγωνισμού και Αγορών του Ηνωμένου Βασιλείου (CMA) σχετικά με την επικείμενη εξαγορά της Activision Blizzard. Έχουμε φτάσει σε σημείο να διαβάζουμε γελοιότητες και από τις δύο πλευρές, γι’ αυτό θα αφήσουμε τα πράγματα να πάρουν τον δρόμο τους και ό,τι θέλει ας γίνει.

Αυτό που θα κρατήσουμε από την κατάθεση της Sony είναι η αναφορά της στην επόμενη γενιά του PlayStation. Μπορεί να είναι αρκετά νωρίς για να κάνουμε οποιαδήποτε σοβαρή κουβέντα για το PS6, αφού το PS5 έχει κλείσει μόλις 2 χρόνια ζωής και μάλιστα με σημαντικές καθυστερήσεις – προβλήματα στην διανομή του λόγω της πανδημίας, παρόλα αυτά, έχουμε ήδη μια εικόνα για τις προθέσεις της εταιρείας.

Όπως συνέβη και με τις προηγούμενες γενιές PlayStation, θα χρειαστεί να περάσει μια επταετία από την κυκλοφορία του PS5 για να δούμε το PS6, άρα θα πρέπει να το περιμένουμε κάπου στο 2027 με βάση τα λεγόμενα της Sony. Βέβαια, δεν είναι λίγοι αυτοί που πιστεύουν ότι ο κύκλος ζωής του PS5 θα είναι μεγαλύτερος τόσο λόγω της πανδημίας, όσο και για το γεγονός ότι δεν έχουν κυκλοφορήσει πραγματικά next-gen παιχνίδια πλην ελαχίστων εξαιρέσεων.

Η Sony, βέβαια, χρησιμοποίησε αυτό το επιχείρημα για να τονίσει πως η Microsoft θα έχει το μονοπώλιο στα fps games σε μερικά χρόνια αν προχωρήσει η εξαγορά, καθώς το Battlefield δεν μπορεί να συγκριθεί με το Call of Duty (σ.σ. έριξε και το καρφί στην EA), ενώ δεν έκανε καν αναφορά στα fps της Bungie που της ανήκει…

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα!



Πηγή