Πτώση στις πωλήσεις iPhone, αλλά σαρώνει στις υπηρεσίες με 1 δισ. συνδρομές!

0


Τείνει να γίνει παράδοση πως το 2ο τρίμηνο κάθε χρονιάς είναι χειρότερο για την Apple και η φετινή χρονιά δεν αποτελεί εξαίρεση. Η εταιρεία προχώρησε στην ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων απ’ όπου προέκυψε μείωση του τζίρου της κατά $1.2 δισ. σε σύγκριση με πέρυσι ($81.8 δισ. αντί $83 δισ.), η οποία οφείλεται κυρίως στην μείωση στη ζήτηση των μοντέλων της σειράς iPhone 14 κατά 2%.

Η πτώση δεν είναι ιδιαίτερα σοβαρή, δεδομένου ότι βρισκόμαστε περίπου 40 ημέρες μακριά από την παρουσίαση της σειράς iPhone 15 (σ.σ. πιθανότατα στις 13 Σεπτεμβρίου 2023), ενώ πτωτικές ήταν και οι πωλήσεις των Mac. Η σημαντικότερη πτώση καταγράφεται στην κατηγορία των iPad (σχεδόν -20%), ωστόσο, τόσο για αυτά όσο και για τα Mac αποδίδεται στο γεγονός ότι δεν είχαμε σημαντικές νέες κυκλοφορίες εδώ και πολύ καιρό (π.χ. φέτος μόνο το νέο Mac Studio και το 15’’ MacBook Air).

Εκεί που συνεχίζεται ακάθεκτα η άνοδος είναι στα Apple Watch και AirPods, ενώ αποδεικνύεται πως η στροφή της Apple στις υπηρεσίες είναι αυτή που θα της δίνει μελλοντικά το περισσότερο «μαρούλι». Συγκεκριμένα, η εταιρεία κατέγραψε ρεκόρ τζίρου στον τομέα των υπηρεσιών μέσα στο τελευταίο τρίμηνο, με περισσότερες από 1 δισεκατομμύριο ενεργές συνδρομές στις διάφορες υπηρεσίες της, από το App Store και το Apple Music, μέχρι το iCloud και το AppleCare Plus.

Η λογική λέει ότι στην επόμενη ενημέρωση τα νούμερα θα είναι εντυπωσιακά πιο αυξημένα με την έλευση των iPhone 15 Series και των νέων Apple Watch.

[Apple]

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα!



Πηγή