Πώς υποδέχθηκε η τεχνολογική κοινότητα τη σειρά S10 της Samsung και το Galaxy Fold – Newsbeast

8


Πραγματοποιήθηκε χθες στο Λονδίνο η παρουσίαση του νέου Galaxy S10, της ναυαρχίδας των smartphones της Samsung, με την οποία γιόρτασε μια δεκαετία από το λανσάρισμα του πρώτου Galaxy S. Η εκδήλωση άνοιξε με τα αποκαλυπτήρια του Galaxy Fold, που θα κυκλοφορήσει 26 Απριλίου και το οποίο έκλεψε τις εντυπώσεις.

Η σειρά Galaxy S10 θα περιλαμβάνει την ομώνυμη συσκευή (το S10 δηλαδή) αλλά και τα S10+, S10e και Galaxy S10 5G. Αυτό σημαίνει πως η Samsung παρουσίασε και την πρώτη συσκευή πέμπτης γενιάς, η οποία θα κάνει δυναμικό «μπάσιμο» στην αγορά στο επόμενο διάστημα.

Παράλληλα, η Samsung παρουσίασε και τη νέα σειρά των Galaxy wearables: Galaxy Watch Active, Galaxy Fit/Galaxy Fit e και Galaxy Buds. Το smartwatch, το activity tracker και τα ασύρματα ακουστικά της, τα οποία πέρασαν λίγο σε… δεύτερη μοίρα, παρά τα εντυπωσιακά χαρακτηριστικά που διαθέτουν, αλλά και τις ιδιαίτερα ανταγωνιστικές τιμές τους. Και αυτό, διότι… πολύ απλά τα smartphones που είδαν το φως της δημοσιότητας και έρχονται από τις 8 Μαρτίου (με εξαίρεση το Galaxy Fold, όπως προαναφέρθηκε), δεν πέρασαν καθόλου αδιάφορα στην τεχνολογική κοινότητα. Το αντίθετο, μάλιστα…

Σχεδόν όλα τα διεθνή ΜΜΕ που ασχολούνται με την τεχνολογία, στέκονται στην εντυπωσιακή οθόνη που «φοράει» η σειρά Galaxy S10, με την αναλογία οθόνης-σώματος να είναι από τα πιο «δυνατά» χαρτιά της. Η σειρά έχει δεδομένα την καλύτερη οθόνη της Samsung μέχρι στιγμής, την πρώτη Dynamic AMOLED οθόνη στον κόσμο, κάτι που για την ιστοσελίδα techradar.com αποτελεί το βασικό της πλεονέκτημα.

Επίσης, προβάλλεται στα «συν» των συσκευών (πλην του Galaxy S10e) ο πρώτος ενσωματωμένος υπερηχητικό αισθητήρας δακτυλικού αποτυπώματος, που αναγνωρίζει τα 3D περιγράμματα του δακτυλικού αποτυπώματος και όχι μια 2D εικόνα. Στα «συν» περιγράφεται και το Wireless PowerShare, με τη σειρά να μπορεί να αυτοφορτίζεται και να φορτίζει, παράλληλα, μια δεύτερη συσκευή.

Η ιστοσελίδα cnet.com στέκεται και στο Galaxy S10 Plus, που θα έχει χωρητικότητα έως και 1 ΤΒ, το οποίο από μόνο του είναι εντυπωσιακό. Επίσης, ξεχωρίζει τα παραπάνω χαρακτηριστικά της σειράς, που από την ώρα της παρουσίασης είχαν αρχίσει να κάνουν θετικό «γκελ» στον κόσμο στον οποίο απευθύνονται.

Όσο για το Galaxy Fold, είναι το βασικό θέμα από τη χθεσινή εκδήλωση. Το BBC κάνει λόγο για «πολύ καλή δουλειά» της Samsung με αυτήν τη συσκευή, η οποία δεν εντυπωσιάζει απλώς με τη σχεδίασή της, αλλά είναι και ιδιαίτερα πρακτική. Δίνεται ως παράδειγμα το πόσο καλά πλέον ο χρήστης μπορεί να διαβάζει τους χάρτες της Google.

Επίσης, σημειώνεται το πλεονέκτημα που προσφέρουν οι έξι κάμερες, οι τρεις στην πίσω πλευρά, οι δύο στην εσωτερική και η μια μπροστά, οι οποίες επιτρέπουν στον χρήστη να βγάζει τις φωτογραφίες του, ασχέτως του σε ποια… φάση βρίσκεται εκείνη τη στιγμή η συσκευή στα χέρια του.

Επίσης, το techradar.com επισημαίνει το πόσο πιο απλό γίνεται το multitasking σε με το Galaxy Fold, ένα στοιχείο στο οποίο στάθηκε κατά την παρουσίαση και ο DJ Koh.

Όσο για τα αρνητικά, σχεδόν όλα τα ΜΜΕ στέκονται στο υψηλό κόστος απόκτησης των συσκευών, καθώς το S10+ θα ξεκινά από 1.000 δολάρια, το S10 από 900 δολάρια και το S10e από 750 δολάρια. Όσον αφορά το Fold, αυτό θα είναι στην τιμή των 1.980 δολαρίων. Επίσης, σημειώνεται ότι το Galaxy S10e δεν διαθέτει τον ενσωματωμένο υπερηχητικό αισθητήρα δακτυλικού αποτυπώματος που αναγνωρίζει τα 3D περιγράμματα.





Πηγή