Συνέχεια στα παραπλανητικά SMS για δέματα από τα ΕΛΤΑ

6


Για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα έφτασε στις συσκευές μας μέσω SMS ένα παραπλανητικό μήνυμα που υποτίθεται ότι προέρχεται από τα ΕΛΤΑ και μας καλεί να πατήσουμε σε ένα (προφανώς) κακόβουλο link (δεν το συμπεριλαμβάνουμε παρακάτω για ευνόητους λόγους). 

Αυτή τη φορά ο αποστολέας χρησιμοποιεί διεύθυνση iCloud και έχει διορθώσει την ορθογραφία του, αλλά και πάλι εξυπακούεται πως δεν θα πρέπει να πατήσετε τίποτα. Απλά διαγράψτε και δηλώστε ότι πρόκειται για απάτη (Delete & Report Junk).

ΕΛΤΑ – Λυπούμαστε που σας ενημερώνουμε ότι δεν μπορούμε να παραδώσουμε το δέμα σας λόγω ελλιπούς διεύθυνσης. Ενημερώστε τη διεύθυνση:

(Παρακαλούμε απαντήστε με Y, κλείστε στη συνέχεια το κείμενο του μηνύματος και ανοίξτε το ξανά για να ενεργοποιήσετε τον σύνδεσμο, ή αντιγράψτε τον σύνδεσμο και ανοίξτε τον στον περιηγητή Safari σας. Ή απαντήστε με T και επιστρέψτε το πακέτο στον πωλητή)

Υπενθυμίζουμε να δίνετε ιδιαίτερη προσοχή στη διεύθυνση email ή τον τηλεφωνικό αριθμό του αποστολέα, για εξόφθαλμα ορθογραφικά λάθη και φυσικά να μην ανοίγετε links αψήφιστα.



Πηγή