Σύντομα θα υποστηρίζει και λειτουργία screen sharing

4


Η επόμενη πολύ σημαντική λειτουργία επάνω στην οποία εργάζεται η ομάδα ανάπτυξης του WhatsApp έρχεται να δείξει την διάθεση της Meta να ανταγωνιστεί «παραδοσιακές» εφαρμογές – υπηρεσίες που εξειδικεύονται στις τηλεδιασκέψεις (π.χ. Zoom, Microsoft Teams).

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα WABetaInfo, οι χρήστες της υπηρεσίας WhatsApp θα αποκτήσουν σύντομα τη δυνατότητα να μοιράζονται την οθόνη τους (screen sharing) με τον συνομιλητή τους, καθώς εντόπισαν τη σχετική λειτουργία στην τελευταία beta έκδοση του WhatsApp για συσκευές Android. Σημειώνουν, ωστόσο, ότι δεν έχουν πρόσβαση σε αυτήν όλοι οι beta testers και πιθανότατα θα είναι διαθέσιμη μόνο για τις πιο σύγχρονες συσκευές Android.

Το screen sharing θα είναι προσβάσιμο από το εικονίδιο του τηλεφώνου με το βελάκι που δείχνει προς τα έξω, δίπλα από τα εικονίδια για την αλλαγή κάμερας, τη σίγαση και την απενεργοποίηση του video που βλέπουμε στο κάτω μέρος κατά τη διάρκεια μιας video κλήσης. Μόλις πατήσεις στο νέο εικονίδιο θα εμφανίζεται ένα μήνυμα που θα ρωτά αν θες να ξεκινήσεις εγγραφή οθόνης ή casting στο WhatsApp μαζί με ένα ενημερωτικό σημείωμα πως η υπηρεσία θα βλέπει τυχόν passwords, φωτογραφίες ή στοιχεία πληρωμής που εμφανίζονται στην οθόνη σου. Εάν είσαι ΟΚ με τα παραπάνω, το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να πατήσεις στο «Start Now».

Για την ώρα αναφέρεται μόνο το screen sharing σε συσκευές Android, οπότε θα χρειαστεί να περιμένουμε για τις συσκευές iOS και για το ενδεχόμενο να υποστηρίζεται η λειτουργία μεταξύ όλων των εκδόσεων του WhatsApp (Android, iOS, desktop).

[via]

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα!



Πηγή