Τέλος εποχής: Έκλεισε το RARBG!

11


Τέλος εποχής για ένα από τα ιστορικότερα torrent sites στον κόσμο, καθώς το RARBG αποχαιρέτησε και επίσημα τους εκατομμύρια επισκέπτες του! Με μια σύντομη ανακοίνωση που αναρτήθηκε στην κεντρική σελίδα, οι διαχειριστές αναφέρθηκαν στους λόγους που τους οδήγησαν σε αυτήν την απόφαση και ταυτόχρονα σταμάτησε η δημοσίευση οποιουδήποτε νέου περιεχομένου.

Το RARBG ιδρύθηκε το 2008 και πολύ γρήγορα μετετράπη σε must προορισμό για την εύρεση αρχείων torrent, προσεκλύοντας εκατομμύρια επισκέπτες από όλο τον κόσμο. Αυτό που το έκανε να ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα «torrentάδικα» ήταν το υψηλής ποιότητας περιεχόμενο που φιλοξενούσε (εξαιρετικά σπάνια έβλεπες εκδόσεις CAM), αλλά και η ταχύτητα με την οποία ενημερωνόταν με νέες κυκλοφορίες τηλεοπτικών σειρών και ταινιών.

Οι διαχειριστές αποκαλύπτουν στην ανακοίνωση τους ότι ορισμένα μέλη της ομάδας απεβίωσαν λόγω COVID και κάποιοι ταλαιπωρούνται ακόμα από τις επιπτώσεις της πανδημίας, ενώ άλλα μέλη εμπλέκονται στον πόλεμο Ουκρανίας – Ρωσίας και από τις δύο πλευρές. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μην υπάρχει η δυνατότητα ενεργής ενασχόλησης με το RARBG και το κερασάκι στην όλη κατάσταση είναι ο πληθωρισμός και η οικονομική ύφεση που έφερε η ενεργειακή κρίση, σε βαθμό που να μην μπορούν πλέον να στηρίξουν οικονομικά την όλη προσπάθεια.

Το κλείσιμο του RARBG είναι το σημαντικότερο στην ιστορία των torrent sites, μετά από αυτό των KickassTorrents, Torrentz και ExtraTorrent που έγιναν το 2015-2016.

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα!



Πηγή