Τέλος στην “ασφαλή κατάργηση” των USB Flash Drives με την έκδοση Windows 10 version 1809

14


Από τα πιο κλασικά μηνύματα των τελευταίων 20+ χρόνων στους υπολογιστές Windows είναι η “ασφαλής κατάργηση” του USB flash drive. Το θέμα είναι ότι ακόμη και αυτή η πολύ απλή διαδικασία αποτελεί χάσιμο χρόνου για τους χρήστες, παρότι γίνεται με ένα δεξί κλικ και πάτημα στην εντολή “Eject”.

Η Microsoft αναγνωρίζει ότι οι χρήστες θέλουν απλά να μπαινοβγάζουν τα USB flash drives χωρίς αυτό το βραχνά και γι’ αυτό διευκρινίζει ότι από την έκδοση Windows 10 version 1809 δεν είναι αναγκαία η ασφαλής κατάργηση, χάριν σε ορισμένες ρυθμίσεις που έχει πραγματοποιήσει.

Επιπλέον, η εταιρεία τονίζει πως στις προηγούμενες εκδόσεις Windows η προκαθορισμένη επιλογή για τις εξωτερικές μονάδες αποθήκευσης ήταν η “Better Performance” και γι’ αυτό το λειτουργικό σύστημα κρατούσε σε cache τις διαδικασίες εγγραφής στην εξωτερική μονάδα διασφαλίζοντας την ακεραιότητα των δεδομένων. Αυτή η τακτική είχε ως συνέπεια οι χρήστες να πρέπει να αφαιρούν με ασφάλεια τα USBs μετά τη χρήση τους.

Με την έλευση της έκδοσης Windows 10 version 1809 τον περασμένο Δεκέμβριο, η προκαθορισμένη επιλογή έγινε “Quick Removal” και πλέον δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα στην αφαίρεση της εξωτερικής μονάδας χωρίς τη διαδικασία της ασφαλούς κατάργησης. Εξυπακούεται, βέβαια, ότι καλό θα είναι να μην αφαιρούνται όταν εκείνη τη στιγμή πραγματοποιείται εγγραφή δεδομένων.

[Microsoft]



Πηγή