Τι γίνεται με το περίφημο τρικ για τη γρηγορότερη φόρτιση του κινητού – Newsbeast

5


Οι περισσότεροι που κάνουν συνεχή χρήση του smartphone στην καθημερινότητα θέλουν να φορτίζει στο φτερό, όσο γρηγορότερα παίρνει δηλαδή.

Και η τεχνολογική σοφία των καιρών μας έχει υποδείξει πως αυτό γίνεται βάζοντας το κινητό στο airplane mode, τη λειτουργία που απενεργοποιεί ουσιαστικά τα πάντα στο κινητό (τηλέφωνο, μηνύματα, Bluetooth, δεδομένα και Wi-Fi) και ρίχνει την κατανάλωση της μπαταρίας στα ελάχιστα δυνατά επίπεδα.

Το τρικ δουλεύει και παραδουλεύει, καθώς η λειτουργία του δεν επιβραδύνει πλέον τη φόρτιση, μιας και δεν καταναλώνει καθόλου ενέργεια για συνδεσιμότητα, γεωεντοπισμό και άλλα πολλά. Και δουλεύει τόσο ικανοποιητικά που το προτείνουν μάλιστα ακόμα και μεγάλοι πάροχοι κινητής τηλεφωνίας, όπως ο αμερικανικός γίγαντας Verizon.

Το ερώτημα όμως είναι πόσο αποδοτικά δουλεύει; Πόσο πιο γρήγορα φορτίζει δηλαδή και αν αξίζει να θυσιάσεις τη λειτουργία του για τον χρόνο που κερδίζεις;

Όπως υπολόγισε η γνωστή τεχνολογική ιστοσελίδα CNET εδώ και κάποια χρόνια, το airplane mode έσωσε μόλις 4 λεπτά σε μια πλήρη φόρτιση 2 ωρών! Και 11 λεπτά σε μια επόμενη δοκιμασία.

Αν αξίζει λοιπόν, είναι αμφισβητήσιμο. Γιατί στο airplane mode χάνεις τη συνδεσιμότητα του κινητού, την ίδια τη λειτουργία του δηλαδή, κι αυτό για να κερδίσεις μόλις μερικά λεπτάκια…





Πηγή