Το νέο ακόμα πιο ισχυρό και προσιτό AI μοντέλο

16


Η OpenAI διοργάνωσε το πρώτο συνέδριο για developers στην ιστορία του οργανισμού, κάτι απολύτως λογικό μετά την εκθετική εξέλιξη και διείσδυση του εργαλείου παραγωγικής Τεχνητής Νοημοσύνης ChatGPT σε πληθώρα προϊόντων τους τελευταίους μήνες.

Στο πλαίσιο αυτού του συνεδρίου είχαμε ορισμένες ενδιαφέρουσες ανακοινώσεις, όπως τις σημαντικές βελτιώσεις που έρχονται στα GPT-4 και GPT-3.5 μέσα στους επόμενους μήνες, αλλά και την δέσμευση του οργανισμού πως θα ακολουθήσει τα παραδείγματα των Google και Microsoft σε ό,τι αφορά την προστασία της ιδιωτικότητας και των πνευματικών δικαιωμάτων.

Η σημαντικότερη, όμως, είναι αυτή του μεγάλου γλωσσικού μοντέλου GPT-4 Turbo, το οποίο είναι διαθέσιμο σε preview έκδοση και είναι εκπαιδευμένο σε πληροφορίες μέχρι και τον Απρίλιο του 2023, σε αντίθεση με το GPT-4 που κυκλοφόρησε τον περασμένο Μάρτιο και κάλυπτε πληροφορίες έως τον Σεπτέμβριο του 2021.

Το GPT-4 Turbo θα μπορεί να κατανοήσει περισσότερα δεδομένα στις εντολές – περιγραφές των χρηστών, τα οποία ισοδυναμούν με 300 σελίδες κειμένου! Επίσης, η πρόσβαση για τους developers θα γίνεται με αρκετά χαμηλότερο κόστος (μόλις $0.01 για 1000 tokens, δηλαδή τρεις φορές λιγότερο από το GPT-4), θα δέχεται εντολές κειμένου, φωνητικές εντολές και εικόνες για να παράγει περιεχόμενο και φυσικά θα ενσωματώνει το DALL-E 3 για την μετατροπή κειμένου σε εικόνα.

Χάριν στις βελτιώσεις του GPT-4 Turbo, οι χρήστες θα μπορούν να ζητούν από το AI μοντέλο να εκτελεί πολύ πιο περίπλοκες διεργασίες σε μία εντολή τους και η OpenAI υπόσχεται εκθετικά μεγαλύτερη ακρίβεια στα παραγόμενα αποτελέσματα.

Παράλληλα, ο οργανισμός θα λανσάρει μέσα στις επόμενες εβδομάδες μια πλατφόρμα απ’ όπου ο καθένας θα μπορεί να δημιουργεί το δικό του custom AI chatbot βασισμένο στο ChatGPT, αλλά για την ώρα οι λεπτομέρειες σχετικά με το κόστος και τον τρόπο λειτουργίας δεν έχουν γίνει γνωστές.

[OpenAI]

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα!



Πηγή