Το νέο ελληνικό παιχνίδι στρατηγικής κυκλοφορεί στις 20 Ιουλίου 2023

13


Η ελληνική εταιρία Traptics ανακοινώνει την κυκλοφορία του πολυαναμενόμενου παιχνιδιού Homeseek, ένα παιχνίδι στρατηγικής διαχείρισης πόρων που τοποθετείται στην αρχή του επόμενου αιώνα και επικεντρώνεται στην επιβίωση σε έναν κόσμο χωρίς πόσιμο νερό. Το Homeseek θα γίνει διαθέσιμο στην πλατφόρμα Steam στις 20 Ιουλίου σε 10 γλώσσες συμπεριλαμβανομένων των ελληνικών.

Η εταιρία Traptics δραστηριοποιείται στον χώρο των παιχνιδιών από το 2012 και έχει συμβάλει στη δημιουργία πάνω από 40 παιχνιδιών, κυρίως ως εξωτερικοί συνεργάτες για άλλες εταιρίες. Πέρυσι, υπέγραψε συμφωνία ύψους 400 χιλιάδων δολαρίων με τον εκδότη The Iterative Collective από τη Σιγκαπούρη για την ολοκλήρωση, διανομή και προώθηση του Homeseek. Η ομάδα που ασχολήθηκε με το Homeseek αποτελείται από 15 άτομα, πλειοψηφία των οποίων είναι Έλληνες.

Η ιδέα για το παιχνίδι προέκυψε όταν οι δημιουργοί του ανακάλυψαν μια σειρά ερευνών που υποστηρίζουν ότι έως το 2040 το πόσιμο νερό δεν θα είναι αρκετό για τον πληθυσμό μας, βάσει της παρούσας τάσης. Αυτή η εκτίμηση αποτελεί τον πυρήνα της δημιουργίας του Homeseek και προσφέρει στους παίκτες μια πρωτόγνωρη εμπειρία που αντιμετωπίζει την πρόκληση της επιβίωσης σε έναν μετα-αποκαλυπτικό κόσμο.

Η εταιρεία έχει διπλό στόχο. Από τη μία πλευρά, σκοπεύει να εκμεταλλευτεί εμπορικά άμεσα την αναπτυσσόμενη αγορά των video games. Ως δεύτερο στόχο, επιδιώκει να θίξει διάφορα περιβαντολογικά ζητήματα που αναφέρονται εντός του παιχνιδιού και έχουν άμεση σχέση με την πραγματικότητα. Αυτό γίνεται μέσω μιας ψυχαγωγικής εμπειρίας, με σκοπό την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του ευρύτερου κοινού σε θέματα περιβάλλοντος και οικολογίας.

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα!



Πηγή