Το νέο AI εργαλείο εκπαιδεύτηκε με 1.1 δισ. public εικόνες από Facebook και Instagram

13


Την περασμένη Τετάρτη, η Meta λάνσαρε το νέο δωρεάν AI εργαλείο για την παραγωγή εικονας από σύντομες γραπτές περιγραφές Imagine with Meta, το οποίο ειναι βασισμένο στο μοντέλο σύνθεσης εικόνων Emu. Η Meta χρησιμοποίησε για την εκπαίδευση του μοντέλου 1,1 δισεκατομμύρια δημόσιες εικόνες από το Facebook και το Instagram.

Εάν χρησιμοποιείτε το Facebook ή το Instagram, είναι πολύ πιθανό μια δική σας φωτογραφία (ή κάποια που τραβήξατε εσείς) να βοήθησε στην εκπαίδευση του Emu. Όπως καταλαβαίνετε για άλλη μια φορα, εάν δεν πληρώνεις για κάτι, τότε μάλλον εσύ είσαι το προϊόν…

Παρόλα αυτά, από το 2016, οι χρήστες του Instagram ανέβαζαν πάνω από 95 εκατομμύρια φωτογραφίες καθημερινά, επομένως, το σύνολο των δεδομένων που χρησιμοποίησε η Meta για να εκπαιδεύσει το Emu (και κατά συνέπεια το Imagine) είναι ένα μάλλον μικρό υποσύνολο της βιβλιοθήκης που διαθέτει.

Από τη στιγμή που η Meta ισχυρίζεται ότι χρησιμοποιεί μόνο δημόσια διαθέσιμες φωτογραφίες για την εκπαίδευση, ο ορισμός των φωτογραφιών σας ως ιδιωτικών στο Instagram ή το Facebook θα πρέπει θεωρητικά να αποτρέπει τη συμπερίληψή τους στη μελλοντική εκπαίδευση μοντέλων Τεχνητής Νοημοσύνης της εταιρείας, εκτός αν αλλάξει αυτή την πολιτική.



Πηγή