Το νέο API της Google θα ενισχύσει σημαντικά το online gaming και τα γραφικά

2


Η Google ανακοίνωσε επίσημα ότι σύντομα θα ενσωματώσει το WebGPU API στον Chrome browser, τόσο στην desktop, όσο και στις mobile εκδόσεις του, το οποίο θα αξιοποιεί τις δυνατότητες της κάρτας γραφικών της συσκευής για να προσφέρει στον χρήστη πολύ καλύτερα γραφικά, αλλά και τριπλάσια απόδοση σε διαδικασίες μηχανικής μάθησης (machine learning).

Το νέο WebGPU API θα είναι ενεργοποιημένο αυτόματα από την έκδοση Chrome 113 που περιμένουμε σε μερικές εβδομάδες, με τους developers να αποκτούν νέες δυνατότητες για να παρέχουν είτε καλύτερα γραφικά, είτε την ίδια απόδοση με πολύ λιγότερη δουλειά στον κώδικα τους. Αυτή η εξέλιξη θα μπορούσε να οδηγήσει σε νέες και σημαντικά πιο ενισχυμένες browser-based 3D εφαρμογές και προφανώς σε μια πολύ καλύτερη εμπειρία online gaming.

Παράλληλα, η εταιρεία αναφέρει ότι τριπλασιάζει την απόδοση των διαδικασιών μηχανικής μάθησης ανοίγοντας τον δρόμο για σπουδαίες εφαρμογές ML που «τρέχουν» τοπικά στη συσκευή του χρήστη, όπως για παράδειγμα η λειτουργία eye contact του Nvidia Broadcast.

Η ανάπτυξη του WebGPU API έχει ξεκινήσει εδώ και πάνω από 6 χρόνια και όπως σημειώνει η Google, θα μπορεί να αξιοποιηθεί και σε άλλους web browsers (Firefox, Safari). Όσοι συμμετέχετε στις beta εκδόσεις του Chrome browser μπορείτε να ρίξετε μια ματιά στο demo Babylon.js που υποστηρίζει πλήρως το νέο WebGPU API.

[Google]

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα!



Πηγή