Το νέο MacBook Pro με M3 Max θα διαθέτει 16-core CPU και έως 48GB RAM

13


Ο Mark Gurman ξαναχτύπησε μέσα στο Σαββατοκύριακο που μας πέρασε με νέες πληροφορίες για προϊόντα της Apple. Αυτή τη φορά ασχολείται με τον επεξεργαστή του επερχόμενου 16’’ MacBook Pro και συγκεκριμένα αναφέρει πως τουλάχιστον μία έκδοση του θα διαθέτει το M3 Max με 16-core CPU και 40-core GPU, αλλά και με έως 48GB μνήμη RAM!

Ο συνήθως έγκυρος στις προβλέψεις του αναλυτής του δικτύου Bloomberg εκτιμά πως η Apple θα λανσάρει στην αγορά πληθώρα νέων Mac mini, iMac, MacBook (Pro και Air) από τον Οκτώβριο και έπειτα. Μάλιστα, ακούγεται έντονα ότι η Apple έχει κλειδώσει για αποκλειστική χρήση την γραμμή παραγωγής της TSMC στα 3nm προκειμένου να καλύψει την ζήτηση τόσο για τα M3 powered Mac, όσο και για τα νέα μοντέλα iPhone 15 Pro/Pro Max που θα διαθέτουν το νέο A17 SoC (επίσης στα 3nm).

Ειδικά για τα M3 chips έχει έρθει στη δημοσιότητα αναφορά που κάνει λόγο για συνδυασμό 12 πυρήνων υψηλής απόδοσης + 4 πυρήνες χαμηλής κατανάλωσης, επομένως, θα διαθέτουν έξτρα 4 πυρήνες για απαιτητικές διεργασίες σε σύγκριση με τα M2 Max. Θεωρητικά λόγω του «κατεβάσματος» στα 3nm θα προσφέρουν πολύ υψηλότερη απόδοση από την προηγούμενη γενιά με την ίδια ενεργειακή κατανάλωση.

Για την ώρα προέχει η παρουσίαση των iPhone 15 και Apple Watch Series 9 που κατά πάσα πιθανότητα θα διεξαχθεί στις 13 Σεπτεμβρίου 2023. Το επόμενο Apple Event για τα Mac και τους επεξεργαστές Apple Silicon μάλλον θα γίνει στα μέσα Οκτωβρίου ή στις αρχές Νοεμβρίου.

[via]

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα!



Πηγή