Ξεκίνησαν public beta δόκιμες για streaming παιχνιδιών σε 4K

7


Η Sony το είχε προαναγγείλει τον περασμένο Ιούνιο και τώρα προχωρά στις πρώτες δημόσιες δοκιμές για την δική της cloud gaming υπηρεσία. Ορισμένοι gamers λαμβάνουν προσκλήσεις για να δοκιμάσουν την υπηρεσία σε beta έκδοση, η οποία επιτρέπει το streaming παιχνιδιών του PS5 σε ανάλυση έως 4K (επιλογές 720p, 1080p, 1440p και 2160p) με αυτόματη φόρτωση των saved games.

Προς το παρόν οι εκπρόσωποι της Sony αναφέρουν πως δεν έχουν να αναφέρουν κάτι επίσημο για το θέμα, επομένως, δεν υπάρχουν σαφείς πληροφορίες για την ποιότητα της ανάλυσης, δηλαδή αν το 4K αναφέρεται σε αυτό που επεξεργάζονται οι servers της Sony ή σε αυτό που βλέπει πραγματικά ο χρήστης στην οθόνη του (αν διαθέτει φυσικά οθόνη που να υποστηρίσει τέτοια ανάλυση).

Μέχρι στιγμής στα διαθέσιμα games συμπεριλαμβάνονται τα Fall Guys, Horizon Forbidden West, Fortnite, Returnal, Demon’s Souls, Death Stranding, Sackboy: A Big Adventure, Destruction All Stars, God of War: Ragnarok και demos για τα Resident Evil: Village και Demon Slayer.

Προφανώς έχουμε να κάνουμε με μια πρώτη ανοικτή δοκιμή για την έλευση του Project Q, την φορητή συσκευή που προορίζεται για streaming παιχνιδιών από το PS5 του χρήστη εντός του ίδιου δικτύου Wi-Fi ή μέσω της εφαρμογής Remote Play. Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε, όμως, αν η cloud gaming υπηρεσία θα επεκταθεί και σε άλλες οθόνες.

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα!



Πηγή