Το ολοκαίνουριο iPhone 13 έφτασε! Αξίζει; | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

23


Η νέα δημιουργία της Apple βρίσκεται ήδη έτοιμη για να την αποκτήσεις. Τελικά αξίζει να πάρεις το νέο iPhone 13;

Η Apple είναι η εταιρεία η οποία έφτιαξε το πρώτο smartphone στον κόσμο, πριν από κοντά 15 χρόνια, και έδειξε σε όλο τον κόσμο πώς θα είναι τα κινητά τηλέφωνα του μέλλοντος. Από τότε έχουν περάσει χρόνια και το iPhone έχει περάσει κι αυτό από μπόλικες «γενιές» και ανανεώσεις. Από το γλυκούλι iPhone 1ης γενιάς του 2007, πλέον βρισκόμαστε στο iPhone 13, το οποίο μάλιστα κυκλοφορεί σε τέσσερις παραλλαγές με (ελαφρώς) διαφορετικά specs και διαφορετικά μεγέθη, με το flagship iPhone 13 ProMax να θυμίζει ελάχιστα εκείνη την πρώτη συσκευή που παρουσίασε ο ίδιος ο Steve Jobs τότε. Ποια είναι τα killer features τους και τελικά αξίζει να το πάρεις;

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Για να πάρουμε τα πράγματα από την αρχή, το iPhone 13 κυκλοφορεί σε τέσσερις διαφορετικές εκδόσεις. Έχουμε το «σκέτο» iPhone 13, το μικρότερο και βολικότερο iPhone 13 mini, την ενισχυμένη έκδοση iPhone 13 Pro και, τέλος, την σούπερ έκδοση iPhone 13 Pro Max. Μάλιστα, είναι από σήμερα όλα διαθέσιμα και μπορείς να κάνεις παραγγελία για να είσαι από τους πρώτους που θα το έχουν στα χέρια τους.

Νέα μοντέλα iPhone 13: Όλα τα specs

Τα μοντέλα μπορεί να είναι τέσσερα, αλλά όλα στο εσωτερικό τους χρησιμοποιούν την τελευταία λέξη της τεχνολογίας, τον φοβερό επεξεργαστή A15 Bionic, ο οποίος σχεδιάζεται από την ίδια την Apple και κατασκευάζεται στην κορυφαία λιθογραφία 5 νανομέτρων από την TSMC – την ίδια εταιρεία που κατασκευάζει και τους φοβερούς Ryzen για την AMD αλλά και τις τρομερές GeForce για την Nvidia. Επομένως, όλα τα iPhones έρχονται με την ίδια επεξεργαστική ισχύ.

Εν συντομία θα αναφέρουμε τα μεγέθη της οθόνης του κάθε μοντέλου: το mini έρχεται με οθόνη 5,4 ιντσών, το «σκέτο» iPhone 13 αλλά και το Pro με οθόνη 6,1 ιντσών, ενώ στο Pro Max βρίσκουμε μια εντυπωσιακή οθόνη 6,7 ιντσών. Απλά, στα δύο μεγαλύτερα μοντέλα, η οθόνη μπορεί να ανέβει μέχρι τα 120Hz σε refresh rate. Διαφορές βρίσκουμε και στον «δίσκο» των μοντέλων. Όλα τα μοντέλα έχουν εκδόσεις με 128, 256 και 512GB αποθηκευτικού χώρου. Τα δύο μεγαλύτερα μοντέλα, όμως, τα Pro και Pro Max έχουν και εκδόσεις με 1 terabyte αποθηκευτικού χώρου!

Από άποψης φωτογραφίας, τώρα, τα δύο μικρότερα iPhone 13 έχουν δύο κάμερες με αισθητήρες στα 12 megapixels, μία ευρυγώνια και μία υπερ-ευρυγώνια. Τα δύο μεγαλύτερα μοντέλα έχουν μια έξτρα κάμερα, επίσης με αισθητήρα των 12 megapixels, με φακό telephoto.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

iPhone 13: Η κορυφαία επιλογή

Αφού τελειώσαμε με τα specs, ας περάσουμε στο προκείμενο: αξίζει να μεταβείς στο iPhone 13; Η απάντηση είναι ένα μεγάλο «ναι»! Ακόμη και αν η Apple δεν είχε αλλάξει τίποτε από το iPhone 12 εκτός από τον επεξεργαστή, και πάλι η απάντηση θα ήταν καταφατική. Ο A15 Bionic είναι σε άλλο επίπεδο! Μιλάμε για τον ισχυρότερο επεξεργαστή κατηγορίας «mobile» που κυκλοφορεί αυτή τη στιγμή, με μεγάλη διαφορά από τους υπόλοιπους. Αλλά η Apple έχει βάλει τις «αρετές» του επεξεργαστή, και ειδικά τα κυκλώματα επιτάχυνσης «τεχνητής νοημοσύνης» που διαθέτει, σε πρακτική εφαρμογή και κυρίως στην επεξεργασία των δεδομένων που παράγουν οι κάμερες. Το αποτέλεσμα είναι ένα άλμα στην ποιότητα των φωτογραφιών και των βίντεο που βγάζουν τα iPhone 13. Μην σε παρασύρουν τα «λίγα» megapixels, μην πέφτεις θύμα των αριθμών. Η Apple με «μόλις» 12 megapixels βγάζει πολύ καλύτερες φωτογραφίες και βίντεο από άλλα μοντέλα με πολλαπλάσια megapixels. Επίσης έχουν φροντίσει να δώσουν στα iPhone 13 πολύ μεγαλύτερη διάρκεια ζωής της μπαταρίας, τόσο αυξάνοντας τη χωρητικότητα της ίδιας της μπαταρίας, αλλά και εκμεταλλευόμενοι την σημαντικά μικρότερη κατανάλωση του επεξεργαστή και των υπόλοιπων υποσυστημάτων. Και βέβαια, όλα τα μοντέλα έρχονται με υποστήριξη σε δίκτυα 5G για ακόμη μεγαλύτερες ταχύτητες διακίνησης δεδομένων.

Τα νέα iPhones μπορείς να τα βρεις διαθέσιμα στο site του Public, όπου υπάρχουν όλα τα μοντέλα σε όλες τις παραλλαγές και σε όλα τα χρώματα!

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 



Πηγή