Το πρόβλημα με την υπερθέρμανση οφείλεται στον σχεδιασμό του συστήματος ψύξης

11


Μαζεμένες οι αρνητικές ειδήσεις για τα iPhone 15 Pro και iPhone 15 Pro Max, όχι τόσο για τις επιδόσεις τους, αλλά για την κατασκευή τους που αποδεικνύεται λιγότερο ανθεκτική απ’ ό,τι θα περίμενε κανείς, ενώ ήδη έρχονται στην δημοσιότητα αναφορές για υπερθέρμανση.

Σύμφωνα με τον γνωστό αναλυτή Ming-Chi Kuo, το θέμα με την υπερθέρμανση που παρατηρήθηκε σε ορισμένα iPhone 15 Pro δεν οφείλεται στον επεξεργαστή A17 Pro της Apple, αλλά στις επιλογές που έκανε η εταιρεία στα υλικά κατασκευής και στον σχεδιασμό του εσωτερικού μέρους θέλοντας να προσφέρει μια πιο ελαφριά συσκευή στους χρήστες.

Συγκεκριμένα, η Apple μείωσε τον χώρο διαφυγής της θερμότητας και σε συνδυασμό με την μεγαλύτερη θερμική αγωγιμότητα του τιτανίου έχουμε ως αποτέλεσμα χειρότερη θερμική διαχείριση από το νέο chipset της εταιρείας. Ενδεχομένως η εταιρεία θα κυκλοφορήσει κάποιο software update που απλά θα διορθώσει εν μέρει το πρόβλημα, αλλά δεν θα το λύσει ολοκληρωτικά, καθώς πρόκειται για αστοχία στην κατασκευή. Το πιθανότερο είναι πως θα οδηγηθεί σε περιορισμό της απόδοσης του επεξεργαστή με σκοπό να παράγει λιγότερη θερμότητα.

Εδώ να σημειώσουμε, όμως, ότι το πρόβλημα της υπερθέρμανσης έχει παρατηρηθεί μόνο σε ορισμένα iPhone 15 Pro και όχι στο σύνολο τους, γεγονός που γεννά ερωτήματα για το αν έχουν χρησιμοποιηθεί σε όλες τις παρτίδες τα ίδια υλικά κατασκευής ή αν κάποια γραμμή παραγωγής έβγαλε σκάρτα προϊόντα.

[via]

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα!



Πηγή