Το φιλόδοξο gadget Τεχνητής Νοημοσύνης από πρώην σχεδιαστές της Apple

13


Μία startup εταιρεία από το San Francisco φιλοδοξεί να προσφέρει μια εντελώς διαφορετική εμπειρία εκμετάλλευσης των δυνατοτήτων της Τεχνητής Νοημοσύνης μέσω μιας φορετής (wearable) συσκευής. Πρόκειται για το AI Pin της Humane, το οποίο κοστίζει $699 και θα είναι διαθέσιμο από τις 16 Νοεμβρίου 2023 στις ΗΠΑ.

«Το Ai Pin είναι η υλοποίηση του οράματός μας για την ενσωμάτωση της τεχνητής νοημοσύνης στην καθημερινότητα, ενισχύοντας τις ικανότητές μας χωρίς να επισκιάζει την ανθρωπιά μας», δήλωσαν οι συνιδρυτές Imran Chaudhri και Bethany Bongiorno. «Είμαστε περήφανοι που επιτέλους αποκαλύπτουμε αυτό πάνω στο οποίο εμείς και η ομάδα της Humane εργαζόμαστε τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Για εμάς, το Ai Pin είναι μόνο η αρχή».

Η συσκευή αποτελείται από δύο μέρη, το μικρό τετράγωνο gagdet που είναι ορατό έξω από το ρούχο του χρήστη και την μπαταρία που τοποθετείται ακριβώς από πίσω μέσα στο ρούχο συγκρατώντας την εξωτερική μονάδα με την βοήθεια μαγνητών. Οι χρήστες θα μπορούν, μάλιστα, να αλλάζουν άμεσα την μπαταρία (συμπεριλαμβάνονται δύο στο πακέτο) χωρίς να αναζητούν διαρκώς τον φορτιστή τους κατά την διάρκεια της ημέρας.

Σύμφωνα με τους δημιουργούς, το AI Pin αντιλαμβάνεται άμεσα αυτό που χρειάζεται ο χρήστης τη δεδομένη στιγμή και σε συνδέει απευθείας με τo κατάλληλο AI εργαλείο ή υπηρεσία. Αφότου τοποθετηθεί στο ρούχο, ο χρήστης μπορεί να συνομιλεί με την AI μέσω του ενσωματωμένου μικροφώνου και η τελευταία αντιλαμβάνεται αυτό που αναζητά. Για παράδειγμα, μπορεί να σαρώνει το inbox της υπηρεσίας email που χρησιμοποιεί και να του παρουσιάζει τα σημαντικότερα, ενώ η λειτουργία messaging παράγει γραπτά μηνύματα με βάση τον τρόπο γραφής του χρήστη. Επίσης, μπορεί να γίνει ο διερμηνέας του χρήστη όταν βρίσκεται σε κάποια ξένη χώρα.

Εκτός από το μικρόφωνο, το AI Pin διαθέτει έναν μικροσκοπικό βιντεοπροβολέα που εμφανίζει οδηγίες πλοήγησης, τον καιρό, ειδοποιήσεις κλπ. στην παλάμη του. Η Humane συνεργάζεται με τη μουσική υπηρεσία TIDAL για αναπαραγωγή είτε μέσω του ηχείου, είτε μέσω ακουστικών Bluetooth. Έχει ενσωματωθεί, επίσης, ευρυγώνια κάμερα RGB για λήψη φωτογραφιών και videos, αλλά και για σάρωση αντικειμένων και QR codes, καθώς και αισθητήρες βάθους και κίνησης.

Η εταιρεία συνεργάζεται με τις Microsoft και OpenAI για πρόσβαση στα AI μοντέλα τους, ενώ λανσάρει και το δικό της mobile virtual δίκτυο σε συνεργασία με την T-Mobile. Σε ό,τι αφορά την ιδιωτικότητα και την ασφάλεια, η Humane τονίζει πως η συσκευή ενεργοποιείται μόνο όταν το θελήσει ο χρήστης, δεν υπάρχουν λέξεις ή φράσεις που «ξυπνούν» το AI, και δεν γίνεται διαρκής καταγραφή ή ακρόαση του χρήστη. Όταν είναι ενεργοποιημένη η AI ανάβει ένα φωτάκι που υποδηλώνει την λειτουργία της, ενώ όλα τα δεδομένα (συμπεριλαμβανομένων φωτογραφιών και videos) αποθηκεύονται στο cloud της εταιρείας.

Να σημειωθεί ότι εκτός από $699 που κοστίζει η συσκευή, η Humane χρεώνει $24 / μήνα για να δώσει στον χρήστη προσωπικό αριθμό τηλεφώνου, cloud αποθηκευτικό χώρο και απεριόριστη ομιλία, μηνύματα και δεδομένα.

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα!



Πηγή