Το chatbot δοκιμάζεται ήδη στα DMs του Instagram!

0


Εδώ και λίγες ώρες αρκετοί άνθρωποι από όλο τον κόσμο παρατηρούν μια νέα προσθήκη στο Instagram τους. Το Meta AI, το γενικής χρήσης AI chatbot της εταιρείας που μπορεί να απαντά σε ερωτήσεις, να γράφει ποίηση και να δημιουργεί εικόνες με μια απλή προτροπή κειμένου. Η κίνηση αυτή δεν αποτελεί έκπληξη. Η Meta είχε αποκαλύψει το Meta AI τον Σεπτέμβριο του 2023 και έχει περάσει τους τελευταίους μήνες προσθέτοντας το chatbot σε προϊόντα όπως το Facebook Messenger και το WhatsApp, οπότε η προσθήκη του στο Instagram ήταν θέμα χρόνου να συμβεί.

Οι δημιουργικές εμπειρίες μας με AI είναι υπό ανάπτυξη σε διάφορες φάσεις και δοκιμάζουμε μια σειρά από αυτές δημόσια σε περιορισμένη κλίμακα“, δήλωσε εκπρόσωπος της Meta, γεγονός που υποδηλώνει ότι δεν έχουν ακόμη όλοι τη δυνατότητα αυτή. Η ιστοσελίδα TechCrunch, η οποία μετέδωσε πρώτη την την είδηση, ανέφερε ότι το Meta AI εμφανίζεται στη γραμμή αναζήτησης του Instagram. Παρόλα αυτά, κάποιοι βλέπουν το AI chatbot στη γραμμή αναζήτησης στα εισερχόμενα μηνύματα της ενότητας DMs του Instagram.

Πατώντας το, μπορούσαν να ξεκινήσουν μια συζήτηση με την Meta AI, όπως ακριβώς θα έκανε κάποιος με έναν φίλο του στο Instagram μέσω των DMs. Στα παραδείγματα συμπεριλαμβάνονται ορισμοί λέξεων, παραγωγή εικόνων, εμφάνιση Reels συγκεκριμένης θεματολογίας κ.ά. Αυτό σημαίνει ότι η Meta σχεδιάζει να αξιοποιήσει τη δύναμη της παραγωγικής Τεχνητής Νοημοσύνης πέρα από την παραγωγή κειμένου και να τη χρησιμοποιήσει για την εμφάνιση νέου περιεχομένου στις υπηρεσίες της.

Θα χρειαστεί, πάντως, να περιμένουμε λίγο καιρό μέχρι να δούμε ένα ευρύτερο λανσάρισμα για όλους τους χρήστες και πιθανότατα το Meta AI θα είναι καθολικό σε όλες τις πλατφόρμες – υπηρεσίες της εταιρείας (Facebook, Facebook Messenger, Instagram, WhatsApp, Threads).

[via]



Πηγή