Το Threads ανοίγει στην Ευρώπη τον επόμενο μήνα

11


Η Meta σκοπεύει να λανσάρει την υπηρεσία Threads, τον (θεωρητικά) ανταγωνιστή του X στην Ευρωπαϊκή Ένωση τον επόμενο μήνα, σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal.

Το κοινωνικό δίκτυο έκανε το ντεμπούτο του στις περισσότερες αγορές τον Ιούλιο, αλλά όχι στην ΕΕ, επειδή η Meta δεν ήταν σίγουρη αν θα ήταν σε θέση να συμμορφωθεί με τους αυστηρούς κανονισμούς για τις διαδικτυακές υπηρεσίες. Το Threads μπορεί να εισάγει δεδομένα από το Instagram, συμπεριλαμβανομένων πληροφοριών συμπεριφοράς και διαφήμισης.

Σύμφωνα με πηγές που μίλησαν στην WSJ, η Meta θα συμμορφωθεί με τους κανονισμούς δίνοντας στους χρήστες της ΕΕ την επιλογή να χρησιμοποιούν το Threads μόνο για παρακολούθηση, χωρίς δηλαδή να έχουν προφίλ που θα τους επιτρέπει να κάνουν τις δικές τους αναρτήσεις.

Η αλλαγή συμπίπτει με τα πρόσφατα σχόλια του Adam Mosseri, επικεφαλής του Instagram, ο οποίος δήλωσε ότι η πλατφόρμα αναπτύσσει έναν τρόπο ξεχωριστής διαγραφής ή απενεργοποίησης των προφίλ στο Threads, αφήνοντας άθικτο τον αντίστοιχο λογαριασμό στο Instagram.

Ο CEO της Meta, Mark Zuckerberg, είχε δηλώσει σε πρόσφατη ενημέρωση για τα οικονομικά αποτελέσματα της εταιρείας ότι το Threads διαθέτει πλέον κάτι λιγότερο από 100 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες κάθε μήνα. 

Η επέκταση του Threads στη μεγάλη Ευρωπαϊκή αγορά ενδεχομένως θα οδηγήσει σε αύξηση των χρηστών, οι οποίοι θα επωφεληθούν και από τις αναβαθμίσεις που πραγματοποιήθηκαν τις τελευταίες εβδομάδες όπως την web εφαρμογή, τη δυνατότητα αναζήτησης και την δυνατότητα επεξεργασίας των αναρτήσεων.

[via]



Πηγή