Υποστηρίζει πλέον και την ανταλλαγή εικόνων Ultra HDR

10


Η υπηρεσία Google Messages απέκτησε τη δυνατότητα να στέλνει και να λαμβάνει εικόνες Ultra HDR χάριν στο πρότυπο RCS, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα TheSpAndroid. Η αρχή γίνεται από τα smartphones της σειράς Pixel 8, ενώ αναμένεται ότι θα ακολουθήσουν και άλλα μοντέλα στο μέλλον, αρκεί να έχουν αναβαθμιστεί στην έκδοση Android 14.

Το Ultra HDR είναι ένας τύπος εικόνας που παίρνει υπάρχουσες εικόνες JPEG και προσθέτει μεταδεδομένα HDR πάνω σε αυτές, γεγονός που δίνει το πλεονέκτημα της προβολής της standard έκδοσης σε οθόνες που δεν υποστηρίζουν HDR, ενώ παράλληλα προβάλλει την έκδοση HDR σε οθόνες που το υποστηρίζουν.

Η Google δημοσίευσε για πρώτη φορά πληροφορίες σχετικά με το Ultra HDR Image Format v1.0 στην σελίδα της για τους developers τον Ιούλιο του 2023 και στη συνέχεια λάνσαρε τη λειτουργία με την έκδοση Android 14 στο πλαίσιο της εκδήλωσης του περασμένου Οκτωβρίου. Η Google πρόσθεσε ότι η τεχνολογία θα βασιστεί στο υπάρχον HDR (high dynamic range) video που συμπεριλήφθηκε ως χαρακτηριστικό στην έκδοση Android 13.

Αυτή η ενημέρωση έρχεται λίγες ημέρες μετά την επιβεβαίωση της Apple ότι θα αρχίσει να υποστηρίζει το πρότυπο RCS messaging στο iOS, με μια ενημέρωση λογισμικού που αναμένεται το 2024. Όλα τα iPhone από τη σειρά iPhone 12 και έπειτα υποστηρίζουν τη λήψη εικόνων HDR από προεπιλογή, γεγονός που σημαίνει ότι αυτή η ενημέρωση θα υποστηρίζει την προβολή φωτογραφιών HDR που έχουν ληφθεί σε iPhone και αποστέλλονται μέσω RCS σε συσκευές Android.

[via]

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα!



Πηγή