Υποχρεωτικά trials για όλα τα παιχνίδια που κοστίζουν πάνω από €33

25


Στο πλαίσιο της ανακοίνωσης της νέας υπηρεσίας PS Plus, η Sony τόνισε πως όσοι επιλέξουν το πακέτο PS Plus Premium θα έχουν πρόσβαση σε demos παιχνιδιών προκειμένου να τα δοκιμάσουν και έπειτα να αποφασίσουν αν θέλουν να προχωρήσουν σε αγορά τους. Τώρα, έρχονται νέες πληροφορίες από την εταιρεία που σαφέστατα ενδιαφέρουν τους gamers.

Όπως αποκαλύπτει η ιστοσελίδα Game Developer, η Sony θα υποχρεώσει όλους τους δημιουργούς παιχνιδιών που κοστίζουν πάνω από €33 να προσφέρουν τουλάχιστον 2 ώρες δωρεάν δοκιμής, ένα προαπαιτούμενο που θα αφορά μόνο τους νέους τίτλους και όχι τα παλαιότερα games ή αυτά που προορίζονται για το PS VR.

Τα demos θα πρέπει να είναι διαθέσιμα από το πρώτο τρίμηνο της κυκλοφορίας του νέου παιχνιδιού και θα παραμένουν σε αυτήν την κατάσταση για τουλάχιστον 1 χρόνο. Εξυπακούεται πως οι developers θα έχουν το δικαίωμα να προσφέρουν δωρεάν demos και στα υπόλοιπα πακέτα συνδρομής (π.χ. δωρεάν ΣΚ).

Το μέτρο των trials είναι σαφέστατα υπέρ των παικτών, ειδικά για παιχνίδια που είναι ακριβά σε κόστος και απολαμβάνουν μεγάλης δημοσιότητας, αλλά το gameplay τους μπορεί να μην ταιριάζει σε όλους. Σαν παράδειγμα σκεφτείτε το Elden Ring, ένα πραγματικά σπουδαίο video game που ωστόσο δεν είναι εύκολο να το παίξει οποιοσδήποτε.

Υπενθυμίζουμε ότι το νέο PS Plus θα ανοίξει και στην Ελλάδα από τις 22 Ιουνίου 2022.

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα!



Πηγή