Φήμες ότι ετοιμάζει δικιά της πρωτοποριακή τεχνολογία μπαταρίας

8


Μια νέα αναφορά από τη Νότια Κορέα θέλει την Apple να αναπτύσσει μια custom τεχνολογία μπαταρίας που δεν έχουμε δει μέχρι σήμερα, η οποία θα προσφέρει εκθετικά μεγαλύτερη αυτονομία στις φορητές συσκευές της εταιρείας (π.χ. iPhone, iPad) και ενδέχεται να την δούμε από το 2025.

Σύμφωνα με το ETNews, η Apple αναπτύσσει την συγκεκριμένη τεχνολογία από το 2018 και αρχικά σκοπός της ήταν να την αξιοποιήσει στο υποτιθέμενο Apple Car, αλλά πλέον ο κύριος στόχος είναι οι φορητές συσκευές της. Για την περαιτέρω εξέλιξη της μπαταρίας, η εταιρεία ανατρέχει σε διάφορες πατέντες και προσλαμβάνει εξειδικευμένο προσωπικό που θα απασχοληθεί στο project.

Πιο αναλυτικά, η πηγή αναφέρει πως η Apple εξετάζει σε βάθος τα υλικά που θα χρησιμοποιηθούν στην κάθοδο της μπαταρίας, καθώς αυτά θα καθορίσουν την απόδοση, την ενεργειακή πυκνότητα και την σταθερότητα της. Ενδεχομένως έχει στραφεί σε μια εντελώς διαφορετική διάταξη των υλικών (νικέλιο, κοβάλτιο, αλουμίνιο, μαγγάνιο) σε σχέση με ό,τι βλέπουμε στις σημερινές μπαταρίες.

Αν και οι περισσότεροι χρήστες θα επωφεληθούν από τη νέα μπαταρία στα μελλοντικά iPhone και iPad, δεν αποκλείεται πως το σημαντικότερο κίνητρο για την Apple είναι να αυξήσει την αρκετά μικρή αυτονομία του επερχόμενου Vision Pro headset, καθώς η έκδοση που ανακοινώθηκε νωρίτερα φέτος προσφέρει μόλις 2 ώρες.

[via]

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα!



Πηγή