Χαμηλές πτήσεις στην Κίνα λόγω…HUAWEI

16


Τα τελευταία χρόνια η Apple είχε καταφέρει να κερδίσει μεγάλο μερίδιο αγοράς στην Κίνα, αλλά φαίνεται ότι η σειρά iPhone 15 δεν πουλά με τους ίδιους ρυθμούς και σύμφωνα με τις τελευταίες μετρήσεις οι συνολικές πωλήσεις είναι μικρότερες κατά 4.5% σε σύγκριση με αυτές της σειράς iPhone 14 για το ίδιο χρονικό διάστημα.

Σύμφωνα με δύο ξεχωριστές αναλύσεις (Jeffries και Counterpoint), το iPhone δεν είναι πλέον το δημοφιλέστερο smartphone στην Κίνα και ο λόγος δεν είναι άλλος από το HUAWEI Mate 60 Pro! Το γεγονός ότι η HUAWEI κατάφερε μυστηριωδώς (για τις ΗΠΑ) να κατασκευάσει και πάλι δικούς της επεξεργαστές και να ενσωματώσει κεραία 5G ώθησε την εγχώρια αγορά της Κίνας να την στηρίξει, μιας και το Mate 60 Pro είναι ούτως ή άλλως μια εξαιρετική συσκευή και αρκετά πιο προσιτή συσκευή.

Αν οι αρχικές εκτιμήσεις αποδειχθούν αληθινές σε βάθος χρόνου, τότε η σειρά iPhone 15 θα κάνει το χειρότερο ντεμπούτο στην Κίνα από το 2018 μέχρι σήμερα. Να σημειωθεί, όμως, ότι παρά τα αρκετά προβλήματα που αναφέρονται σε αυτόν τον πρώτο μήνα διανομής (υπερθέρμανση, WiFi, ηχείο και εσχάτως burn-in), οι πωλήσεις της σειράς iPhone 15 είναι ιδιαίτερα δυνατές στις ΗΠΑ και στην Ευρώπη.

Αυτό που κρατάμε είναι η επιστροφή της HUAWEI, η οποία φαίνεται πως θα κυριαρχήσει και πάλι στην εγχώρια αγορά και αν δεν μπουν νέα εμπόδια (σ.σ. ακολουθεί νέο άρθρο για τα σχέδια της κυβέρνησης Biden) ίσως καταφέρει να μπει και πάλι δυναμικά στις Δυτικές αγορές.

[via]

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα!



Πηγή