Νέα προβλήματα με τις οθόνες τους

13


Το λανσάρισμα της σειράς iPhone 15 κάθε άλλο παρά ομαλό δεν είναι μέσα σε αυτόν τον πρώτο μήνα της κυκλοφορίας της. Από τις πρώτες ημέρες ήρθαν στην δημοσιότητα αναφορές για υπερθέρμανση των Pro μοντέλων, κάτι που λύθηκε με το iOS 17.0.3, ενώ τώρα η Apple έχει να αντιμετωπίσει ένα σημαντικό ζήτημα που προέκυψε με τις οθόνες ορισμένων συσκευών.

Συγκεκριμένα, κάποιοι χρήστες έχουν ήδη δημοσιεύσει φωτογραφίες που δείχνουν καμμένα pixels στην OLED οθόνη του iPhone 15 Pro Max, τόσο σε πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης (π.χ. Reddit, X) όσο και στα fora της Apple. Από αυτές παρατηρούμε το φαινόμενο burn-in να αφήνει απομεινάρια από τα εικονίδια των εφαρμογών, τις lock screens και άλλα στοιχεία, γεγονός που εγείρει την ανησυχία των καταναλωτών, αλλά και της ίδιας της εταιρείας.

Δεν έχει διευκρινιστεί τι είναι αυτό που προκαλεί το burn-in στις οθόνες, αλλά θα μπορούσε να οφείλεται στην υψηλή φωτεινότητα (έως 2000nits στο Pro Max) και στην υπερθέρμανση. Η LG, πάντως, σημειώνει στις ιστοσελίδες της πως το burn-in στις οθόνες OLED που χρησιμοποιεί στις τηλεοράσεις της συνήθως οφείλεται σε στατικές εικόνες ή στοιχεία που παραμένουν εμφανή για πολλές ώρες χωρίς διακοπή όταν η φωτεινότητα βρίσκεται στην μέγιστη τιμή της.

Να αναφέρουμε, επίσης, ότι η ιστοσελίδα Apple Insider συλλέγει τέτοιες πληροφορίες από το 2015 και θεωρεί ότι τα περιστατικά στην σειρά iPhone 15 δεν είναι περισσότερα ή σοβαρότερα από αυτά που αφορούσαν τα προηγούμενα μοντέλα της εταιρείας.

Σε περίπτωση που αντιμετωπίζετε το ίδιο θέμα, καλό θα είναι να απευθυνθείτε στο κατάστημα απ’ όπου αγοράσατε το iPhone για να γίνει επισκευή ή αντικατάσταση εντός της εγγύησης.

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα!



Πηγή