Πλέον μπορείς να μπλοκάρεις την συλλογή των προσωπικών δεδομένων από το Instagram

15


Η αλλαγή πλεύσης της Meta σε ό,τι αφορά την διαχείριση των προσωπικών δεδομένων των χρηστών είναι εμφανής τους τελευταίους μήνες και επιβεβαιώνεται ξανά με τη νέα ανακοίνωση της εταιρείας πως θα δίνει πλέον στους χρήστες τη δυνατότητα να μπλοκάρουν το Instagram από την παρακολούθηση της δραστηριότητας τους στις εφαρμογές και τις ιστοσελίδες που επισκέπτονται.

Όπως εξηγεί στο επίσημο blog της, οι χρήστες θα βρουν στο Accounts Center των ρυθμίσεων του Instagram τη νέα επιλογή Activity Off-Meta Technologies (σ.σ. υπάρχει ήδη και στις ρυθμίσεις του Facebook) που διακόπτει την παρακολούθηση της δραστηριότητας, ενώ δίνει και την δυνατότητα να διαγράψεις όλα όσα έχουν συλλεχθεί στο παρελθόν από εφαρμογές και ιστοσελίδες.

Επιπλέον, η Meta προσθέτει την επιλογή να μεταφέρεις φωτογραφίες και videos από το Instagram σε άλλες υπηρεσίες, αν και για την ώρα δεν διευκρινίζει ποιες ακριβώς υποστηρίζονται (σ.σ. ως παράδειγμα δίνει την εκτύπωση άλμπουμ φωτογραφιών με εικόνες από το Instagram), ενώ επιτρέπει και το ταυτόχρονο download των προσωπικών πληροφοριών από τους λογαριασμούς του χρήστη σε Facebook και Instagram (προηγουμένως μπορούσες μόνο από τη μία πλατφόρμα κάθε φορά).

[Meta]

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα!



Πηγή