Ψάχνεις εφαρμογή VPN; Η Google θα σε ενημερώνει αν είναι πραγματικά ασφαλής

20


Τον περασμένο μήνα, η Google ανακοίνωσε ότι προχωρά σε σάρωση των εφαρμογών σε πραγματικό χρόνο στο πλαίσιο του Google Play Protect. Τώρα η εταιρεία καθιστά ευκολότερο να βλέπετε ποιες εφαρμογές έχουν υποβληθεί σε ανεξάρτητο έλεγχο ασφαλείας στο κατάστημα Google Play.

Σήμερα, η Google ανακοίνωσε ότι προσθέτει ένα νέο banner στο κατάστημα Google Play για συγκεκριμένους τύπους εφαρμογών. Παρέχοντας μια απλουστευμένη εικόνα για το ποιες εφαρμογές έχουν περάσει από ανεξάρτητο έλεγχο ασφαλείας, το banner θα αρχίσει να εμφανίζεται πρώτα για τις εφαρμογές VPN.

Η Google αναφέρει πως θα εγκαινιάσει πρώτα το banner για τις υπηρεσίες VPN, λόγω του ευαίσθητου και σημαντικού όγκου δεδομένων χρηστών που διαχειρίζονται. Στην παρακάτω εικόνα μπορείτε να δείτε ένα παράδειγμα του banner που θα βλέπουν οι χρήστες. Εξηγεί ότι οι εφαρμογές με το σήμα που εμφανίζεται στα δεξιά έχουν πιστοποιηθεί για το ελάχιστο παγκόσμιο πρότυπο ασφάλειας.

Αυτά τα σύμβολα θα εμφανίζονται στην ενότητα ασφάλειας δεδομένων της εφαρμογής, την οποία μπορείτε να δείτε στην παρακάτω εικόνα. Ο έλεγχος ασφαλείας διενεργείται από ανεξάρτητο φορέα με τη χρήση του Mobile App Security Assessment (MASA), μιας αξιολόγησης που τέθηκε σε ισχύ από πέρυσι. Η Google αναφέρει ότι οι εφαρμογές που έχουν κερδίσει αυτό το σήμα τηρούν τουλάχιστον τα ελάχιστα βιομηχανικά πρότυπα ασφάλειας και προστασίας της ιδιωτικής ζωής για φορητές συσκευές.

[via]

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα!



Πηγή