1 δισ. ενεργοί χρήστες του προτύπου RCS και 7 νέα χαρακτηριστικά

10


Η Google γιορτάζει το 1 δισεκατομμύριο ενεργούς χρήστες του προτύπου επικοινωνίας RCS της υπηρεσίας Google Messages, το οποίο επιτέλους θα υιοθετηθεί και από την Apple μέσα στο 2024 μετά από αγώνα πολλών ετών, ανακοινώνοντας 7 νέα χαρακτηριστικά που θα δούμε σύντομα στην υπηρεσία.

Photomoji: Όπως υποδηλώνει και η ονομασία, με τα Photomoji θα μπορείς να μετατρέψεις οποιαδήποτε φωτογραφία σου σε reaction για τα μηνύματα στις συνομιλίες σου χάριν στην on-device Τεχνητή Νοημοσύνη της Google. Όλα αυτά τα reactions θα παραμένουν αποθηκευμένα στην συσκευή σου για να τα χρησιμοποιείς κατά το δοθούν, ενώ θα μπορείς να δίνεις πρόσβαση σε αυτά και στους φίλους σου.

Voice Moods: Πρόκειται για animated emoji που θα τοποθετούνται επάνω στα φωνητικά μηνύματα για να δείχνεις και με εικόνα αυτό που αισθάνεσαι. Επιπλέον αυξάνεται το bitrate και το sampling rate των ηχητικών μηνυμάτων για ακόμα καλύτερη ποιότητα.

Screen Effects: Νέα πιο ζωντανά animations που καταλαμβάνουν ολόκληρη την οθόνη όταν πληκτρολογείς συγκεκριμένες λέξεις (π.χ. χιονίζει). Η εταιρεία έχει δημιουργήσει περισσότερα από 15 τέτοια μηνύματα που για την ώρα παραμένουν κρυφά.

Custom Bubbles: Μπορείς στο εξής να αλλάζεις το χρώμα και το φόντο των μηνυμάτων μέσα στις συνομιλίες.

Reaction Effects: Τα 10 πιο δημοφιλή emoji θα ζωντανεύουν επάνω από τα μηνύματα όταν επιλέγεις να αφήσεις κάποιο reaction με αυτά.

Animated Emoji: Κάτι παρόμοιο με τα Reaction Effects, απλά τα emoji θα ζωντανεύουν όταν τα χρησιμοποιείς μέσα στα μηνύματα (ισχύει για ορισμένα μόνο emoji).

Profiles: Δυνατότητα δημιουργίας προφίλ με εικόνα και όνομα της επιλογής σου που θα συνοδεύουν τον αριθμό τηλέφωνο σου. Η Google αναφέρει ότι με αυτόν τον τρόπο θα μπορείς να καταλαβαίνεις πιο εύκολα από ποιον προέρχεται ένα μήνυμα σε περίπτωση που δεν είναι αποθηκευμένος στις επαφές σου.

Όλα τα παραπάνω θα γίνουν διαθέσιμα σταδιακά, καθώς στη παρούσα φάση δοκιμάζονται στη beta έκδοση του Google Messages.



Πηγή