20 χρόνια φυλακή για ένα στοίχημα $1.5 στο Call of Duty: WWII…

18


Η πολύκροτη δίκη του Tyler Barriss ολοκληρώθηκε πριν από μερικές ημέρες στις ΗΠΑ με το δικαστήριο του Los Angeles να του επιβάλει 20ετή ποινή κάθειρξης. Ο Barriss είχε τη βλακώδη συνήθεια να καλεί τις Αρχές για υποτιθέμενα επείγοντα περιστατικά όταν είχε διαμάχες με αντίπαλους gamers και μία από αυτές τις κλήσεις οδήγησε στο θάνατο έναν πολίτη στο Kansas.

Ο 26χρονος παραδέχτηκε ότι είχε καλέσει την αστυνομία στη Wichita (Kansas) στις 27 Δεκεμβρίου 2017 για να αναφέρει ότι ο Andrew Finch είχε σκοτώσει έναν και κρατούσε ακόμη δύο ομήρους στο σπίτι του. Οι αστυνομικοί έσπευσαν στη διεύθυνση που τους έδωσε ο Barriss και πυροβόλησαν τον Finch (άλλα ζώα κι αυτοί…) επειδή πίστευαν ότι έψαχνε το όπλο του. Αποδείχτηκε, βέβαια, ότι ο άνθρωπος απλά πανικοβλήθηκε και δεν είχε καν όπλο στο σπίτι του.

Γιατί συνέβησαν όλα αυτά; Για ένα στοίχημα ύψους $1.5 (ναι, ενάμιση δολάριο) σε μια online μάχη στο Call of Duty: WWII… Το συγκεκριμένο περιστατικό τράβηξε γενικότερα την προσοχή για το φαινόμενο του “swatting”, δηλαδή της ψευδούς αναφοράς για να στείλεις την αστυνομία στο σπίτι κάποιου.

[via]



Πηγή