Animations για την εξέλιξη του download των εφαρμογών σε στυλ iOS

7


Από τον περασμένο Μάιο είχαν ξεκινήσει οι δοκιμές στην beta έκδοση του Android 12, αλλά μόλις τώρα η Google αποφάσισε να «ενεργοποιήσει» το animation που δείχνει στον χρήστη την εξέλιξη του download μιας εφαρμογής στην αρχική οθόνη του.

Ουσιαστικά πρόκειται για κάτι παρόμοιο με αυτό που βλέπουν οι χρήστες συσκευών iOS. Πατώντας το πράσινο κουμπί της εγκατάστασης μιας εφαρμογής από το κατάστημα Google Play, θα εμφανίζεται το εικονίδιο της σε ασπρόμαυρο χρώμα στην αρχική οθόνη της συσκευής του χρήστη και όσο προχωρά το download θα γεμίζει το χρώμα.

Είναι μια μικρή αλλαγή, αλλά δεν παύει να είναι αρκετά χρήσιμη ειδικά όταν έχεις να κατεβάσεις εφαρμογές μεγάλου μεγέθους (π.χ. games) και βρίσκεσαι σε μέρος με περιορισμένη πρόσβαση στο Internet, καθώς έτσι θα γνωρίζεις άμεσα σε τι κατάσταση βρίσκεται το download. Επίσης, όταν επιλέγεις πολλές εφαρμογές ταυτόχρονα για εγκατάσταση, θα εμφανίζονται τα ασπρόμαυρα εικονίδια τους στην αρχική οθόνη και θα μπορείς να τα τοποθετήσεις σε φακέλους χωρίς να έχει απαραίτητα ολοκληρωθεί το download.

Το νέο χαρακτηριστικό θα είναι διαθέσιμο σίγουρα για συσκευές με λειτουργικό σύστημα Android 11 ή μεταγενέστερη έκδοση και ήδη ορισμένοι χρήστες αναφέρουν πως το έχουν παρατηρήσει στις συσκευές τους εδώ και περίπου 1 μήνα. Αυτό σημαίνει πως το λανσάρισμα γίνεται σταδιακά και λογικά θα το δουν όλοι οι χρήστες μέσα στις επόμενες ημέρες/εβδομάδες.

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το techgear.gr στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://www.techgear.gr/feed/ στο αντίστοιχο πεδίο της υπηρεσίας σας. Αν προτιμάτε το Twitter, θα μας βρείτε στο προφίλ @techgeargr.

[via]





Πηγή