Apple: Δείτε το νέο iPhone14 -Τιμές από $799, οι καινοτομίες που φέρνει

166


H Apple παρουσίασε στο Apple Park τα νέα iPhone 14, μαζί με άλλα προϊόντα της.

H εκδήλωση με την ονομασία «Far Out» της Apple πραγματοποιήθηκε στο Κουπερτίνο της Καλιφόρνια, στις ΗΠΑ το απόγευμα της Τετάρτης (07/09). Η εταιρεία παρουσίασε τη νέα σειρά των smartphone της, τα iPhone 14, που ήταν και οι πρωταγωνιστές της βραδιάς, ενώ είδαμε τα νέα Apple Watch Series 8, SE 2ης γενιάς και Apple Watch Ultra, αλλά και τα νέα AirPods Pro 2.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δείτε την παρουσίαση :

Την παρουσίαση άνοιξε ο Tim Cook, μιλώντας για τα νέα προϊόντα, για τα οποία έδειξε τον ενθουσιασμό του.

Apple Watch Series 8

Πηγή: YouTube
Πηγή: YouTube

Για αρχή, η Apple έδειξε τα νέα Apple Watch, ξεκινώντας με το Series 8.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η οθόνη για τα ρολόγια της νέας σειράς είναι από άκρη σε άκρη, με πολύ μικρό πλαίσιο και διαθέτει νέο ανθεκτικό γυαλί.

Πολλές είναι οι νέες λειτουργίες και οι αισθητήρες έχουν βελτιωθεί για μεγαλύτερη ακρίβεια, καθώς η εταιρεία υποστηρίζει πως διαθέτει τους καλύτερους αισθητήρες υγείας.

Οι νέες λειτουργίες αφορούν στον τομέα της υγείας, της ασφάλειας, αλλά και της διασυνδεσιμότητας. Υπάρχει ασθητήρας θερμοκρασίας δέρματος στο κάτω μέρος, αλλά ακόμα ένας αισθητήρας στο επάνω μέρος για τη βέλτιστη καταμέτρηση της θερμοκρασίας.

Πηγή: YouTube
Πηγή: YouTube

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι νέοι αυτοί αισθητήρες σχετίζονται με τις νέες λειτουργίες παρακολούθησης περιόδου, αλλά και ωορηξίας, καθώς μπορεί να αντιλαμβάνεται αλλαγές στη θερμοκρασία με ακρίβεια 0,1 βαθμών Κελσίου.

Παράλληλα, παρουσιάστηκαν οι νέοι αισθητήρες, που βοηθούν στον εντοπισμό εμπλοκής σε τροχαίο ατύχημα. Το γυροσκόπιο και το επιταχυνσιόμετρο πλέον είναι 4 φορές ακριβέστερα, με 3.000 μετρήσεις το δευτερόλεπτο. Σε περίπτωση ατυχήματος, μπορεί να καλέσει τις αρχές, τα κοντινά πρόσωπα του χρήστη και παράλληλα να δώσει την τοποθεσία του.

Πηγή: YouTube
Πηγή: YouTube

Όσον αφορά στην αυτονομία, η μπαταρία κρατά μία μέρα, όπως δηλώνει η Apple, ενώ πλέον υπάρχει κι ένα νέο mode, το low-battery, που απενεργοποιεί κάποιες λειτουργίες όπως τα «always-on» και τον αυτόματο εντοπισμό άσκησης, ώστε να δώσει 36 ώρες χρήσης.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πηγή: YouTube
Πηγή: YouTube

Apple Watch SE (2nd gen)

Η Apple έδειξε επίσης τη νέα γενιά του πιο προσιτού, Apple Watch SE.

Όπως ανέφεραν, το 80% των χρηστών Apple Watch SE είναι για πρώτη φορά χρήστες ρολογιού Apple. Το 2ης γενιάς Watch SE είναι αδιάβροχο και διαθέτει τους ίδιους αισθητήρες με το Series 8 για τις λειτουργίες «Emergency SOS», εντοπισμό πτώσης και εντοπισμό τροχαίου ατυχήματος.

Πηγή: YouTube
Πηγή: YouTube

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Apple Watch Ultra

H Apple έκανε την έκπληξη και παρουσίασε και ακόμη ένα smartwatch, το Apple Watch Ultra. Πρόκειται για ρολόι που ανήκει στην κατηγορία rugged, με ειδικό σχεδιασμό δηλαδή για πιο ακραίες συνθήκες και χρήσεις. Αντέχει σε θερμοκρασίες από -20 έως 50 βαθμούς Κελσίου.

Το νέο ρολόι διαθέτει κατασκευή από τιτάνιο με προστασία οθόνης από ζαφείρι. Είναι στα 49mm και η οθόνη είναι η πιο φωτεινή που διατίθεται σε Apple Watch, με μέγιστη φωτεινότητα στα 2000 nits.

Πηγή: YouTube
Πηγή: YouTube

Διαθέτει επίσης ένα νέο κουμπί, το οποίο μπορεί να προγραμματιστεί για εξατομικευμένη λειτουργία, μεγαλύτερο crown button, δεύτερο ηχείο για μεγαλύτερη ένταση και τρία μικρόφωνα που βελτιώνουν τη συνομιλία.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Παράλληλα, έχει τη μεγαλύτερη μπαταρία που έχει υπάρξει σε Apple Watch ως τώρα, η οποία κρατά 36 ώρες σε κανονική χρήση ή 60 ώρες με βελτιστοποίηση της μπαταρίας, μια λειτουργία που θα έρθει αργότερα μέσα στο φθινόπωρο.

Μπορεί να πάρει πολλά διαφορετικά λουράκια, όμως υπάρχουν και κάποια συγκεκριμένα για κολύμπι στη θάλασσα ή για δρομείς.

Πηγή: YouTube
Πηγή: YouTube

Το GPS είναι το ακριβέστερο που υπάρχει (συστήματα L1+L5) σε αθλητικό ρολόι. Το ενσωματωμένο ηχείο μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως σειρήνα, αποδίδοντας 86 decibel για να ακουστεί έως και 180 μέτρα μακριά.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Παράλληλα, είναι σχεδιασμένο για καταδύσεις με πιστοποίηση EN13319 και μπορεί να κατεβει σε έως και διπλάσιο βάθος σε σχέση με άλλα Apple Watch.

To Apple Watch Ultra θα κοστίζει 799 δολάρια.

Apple AirPods Pro 2

Η εταιρεία παρουσίασε και τη νέα γενιά των ακουστικών της, τα AirPods Pro 2.

Ενσωματώνουν το νέο τσιπ H2, το οποίο το κατασκευάζει η ίδια η Apple και υποστηρίζει υψηλότερο bandwidth, αλλά κυρίως νέο οδηγό για χαμηλές συχνότητες με δικό του ενισχυτή.

Πηγή: YouTube
Πηγή: YouTube

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Υποστηρίζει spatial ήχο, που μπορεί να εξατομικευθεί και η ενεργή ακύρωση θορύβου είναι έως και δύο φορές πιο αποτελεσματική χάρη στη βελτιωμένη θέση των ηχείων και των μικροφώνων.

Το Transparency mode είναι μπορεί να ρυθμιστεί πλέον από τον χρήστη για την πληροφορία που θα μεταδίδει στον χρήστη, ενώ διατίθενται και νέα touch controls.

Πηγή: YouTube
Πηγή: YouTube

Η αυτονομία έχει βελτιωθεί κατά 33% σε σχέση με τα AirPods Pro και φτάνει τις 6 ώρες σε χρόνο ακρόασης, ενώ μαζί με την θήκη φόρτισης φτάνει πλέον τις 30 ώρες, δηλαδή 6 ώρες επιπλέον σε σχέση με το προηγούμενο μοντέλο.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Παράλληλα, έχει προστεθεί λειτουργία για ακριβή εντοπισμό της θήκης, με ένα επιπρόσθετο ηχείο στο κάτω μέρος της, ενώ αντίστοιχα έχει βελτιωθεί και το λογισμικό για αυτό. Το νέο ηχείο της θήκης πλέον ενημερώνει και για το επίπεδο της μπαταρίας ή το status της φόρτισης.

Μπορεί να φορτίσει πλέον και μέσω του φορτιστή των Apple Watch, αλλά και μέσω του MagSafe.

Πηγή: YouTube
Πηγή: YouTube

Τα AirPods Pro (2ης γενιάς) κυκλοφορούν στην Αμερική από τις 23 Σεπτεμβρίου προς 249 δολάρια.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

iPhone 14 / iPhone 14 Plus

Ο πρωταγωνιστής της βραδιάς ήταν φυσικά τα νέα iPhone 14. H Apple ξεκίνησε με τα «απλά» μοντέλα πρώτα: το iPhone 14 και το iPhone 14 Plus, αντικαθιστώντας έτσι τα iPhone 13 mini και iPhone 13.

Πηγή: YouTube
Πηγή: YouTube

Για αρχή, και τα δύο μοντέλα διαθέτουν αντίστοιχες λειτουργίες, με τις διαφορές να είναι το μέγεθος της οθόνης και της μπαταρίας. Το iPhone 14 είναι στις 6,1″, όπως ήταν και το iPhone 13, ενώ το iPhone 14 Plus είναι στις 6,7″. Δεν υπάρχει φέτος iPhone mini.

Τα δύο τηλέφωνα ενσωματώνουν τον περσινό επεξεργαστή, A15 Bionic, ενώ τα μοντέλα που κυκλοφορούν στις ΗΠΑ θα είναι αποκλειστικά με eSIM.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πηγή: YouTube
Πηγή: YouTube

Και τα δύο μοντέλα υποστηρίζουν το Emergency SOS μέσω δορυφόρου, τη λειτουργία για την οποία είχαμε ακούσει τόσες φήμες και η οποία αποτελεί ουσιαστική καινοτομία, αφού για πρώτη φορά, κινητό χωρίς ογκώδεις κεραίες, μπορεί να συνδεθεί με δορυφορικό δίκτυο.

Όταν ο χρήστης βγει εκτός δικτύου, όπου το κινητό δεν μπορεί να συνδεθεί με τις κεραίες του επίγειου δικτύου, μπορεί πλέον να συνδεθεί, για καταστάσεις εκτάκτου ανάγκης, με δορυφόρο. Απαιτούνται μόλις 15 δευτερόλεπτα για να σταλεί ένα απλό μήνυμα. Ο χρήστης αρκεί να στοχεύσει με το κινητό του στο σωστό σημείο στον ουρανό, κάτι το οποίο του το υποδεικνύει φυσικά η ίδια η συσκευή για να μπορέσει να στείλει σήμα στον δορυφόρο. Η υπηρεσία είναι διαθέσιμη δωρεάν για δύο χρόνια με τα μοντέλα iPhone 14.

Πηγή: YouTube
Πηγή: YouTube

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η πίσω κάμερα διαθέτει νέο αισθητήρα στα 12MP (1.9μm μέγεθος pixel). Η εμπρόσθια κάμερά τους έχει διπλό αισθητήρα: έναν υπερευρυγώνιο και μια νέα βασική στα 12MP με διάφραγμα f/1.5, μαζί με σταθεροποίηση. Η εταιρεία υποστηρίζει ότι οι φωτογραφίες υπό συνθήκες χαμηλού φωτισμού έχουν βελτιωθεί κατά 49% και το Night Mode πλέον είναι δύο φορές πιο γρήγορο. Η βασική κάμερα υποστηρίζει και TrueDepth με autofocus για πρώτη φορά. Η εταιρεία ονομάζει τις νέες τεχνολογίες για τον συνδυασμό των συστημάτων «Photonic Engine». Παράλληλα, για τη λήψη βίντεο, υπάρχει μια νέα λειτουργία που ονομάζεται «Action Mode», και χρησιμοποιεί ολόκληρο τον αισθητήρα για σταθεροποίηση. Η Apple υποστηρίζει πως πλέον δεν χρειάζεται gimbal για σταθεροποίηση.

Η οθόνη είναι OLED και υποστηρίζει Dolby Vision HDR, φτάνοντας στα 1200 nits μέγιστης φωτεινότητας. Προστατεύεται από γυαλί με κεραμική επίστρωση για μεγαλύτερη ανθεκτικότητα.

Η μπαταρία φτάνει μια ημέρα χρήσης, ενώ συγκεκριμένα το iPhone 14 Plus δίνει τη μεγαλύτερη αυτονομία που έχει δώσει iPhone έως σήμερα. Τέλος υποστηρίζονται δίκτυα 5G και η λειτουργία ανίχνευσης τροχαίου ατυχήματος.

Πηγή: YouTube
Πηγή: YouTube

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Παρά τις προκλήσεις του πληθωρισμού και τις φήμες που κυκλοφορούσαν, η εταιρεία δεν αύξησε τις τιμές. Το iPhone 14 ξεκινά από τα 799 δολάρια, ενώ το iPhone 14 Plus από τα 899 δολάρια, με το πρώτο να φτάνει στα καταστήματα στις 16 Σεπτεμβρίου και το δεύτερο στις 7 Οκτωβρίου (για την αγορά των ΗΠΑ).

iPhone 14 Pro / iPhone 14 Pro Max

Τα iPhone 14 Pro (6.1″) και iPhone 14 Pro Max (6.7″) έρχονται με τον νέο τύπο εγκοπής στο επάνω μέρος, όπως είχαμε ήδη μάθει από τις φήμες. Πρόκειται για τον πρώτο επανασχεδιασμό από το iPhone X του 2017. Η Apple φυσικά παρουσίασε με λεπτομέρεια όλες τις νέες λειτουργίες που σχετίζονται με αυτή τη νέα μορφή, την οποία την ονόμασε «Dynamic Island» και προσφέρει μια «νέα εμπειρία iPhone», όπως ανέφεραν.

Συγκεκριμένα, όλες οι εφαρμογές θα προσαρμόζονται με δυναμικό τρόπο γύρω από την νέα εγκοπή, με διάφορα animations, ενώ έχουν δοθεί εργαλεία στους προγραμματιστές που κάνουν τη δουλειά τους πολύ εύκολη. Η εγκοπή κατάφερε να μικρύνει χάρη στον νέο αισθητήρα προσέγγισης, που πλέον βρίσκεται πίσω από την οθόνη.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι οθόνες είναι «Pro Display» και είναι οι πιο εξελιγμένες που είχε ποτέ η εταιρεία σε iPhone. Έχουν πιο λεπτό πλαίσιο και είναι πιο φωτεινές, φτάνοντας στα 1600 nits, την ίδια δηλαδή με τις επαγγελματικές οθόνες της εταιρείας, Pro Display XDR.

Η οθόνη κλειδώματος έχει ρετουσαριστεί επίσης, προσφέροντας επιτέλους το «Always-On» mode, κάτι που ζητούσαν οι χρήστες εδώ και πολλά χρόνια, με πληθώρα επιλογών. Ο ρυθμός ανανέωσης της οθόνης φτάνει πλέον έως και το 1Hz, εξοικονομώντας ενέργεια, ενώ φυσικά υποστηρίζεται και πάλι Dolby Vision HDR.

Το chipset που ενσωματώνουν οι «ναυαρχίδες» της Apple είναι το ολοκαίνουργιο A16 Bionic, με αρχιτεκτονική στα 4nm και 16 δισ. τρανζίστορ. Είναι 40% πιο ισχυρό σε σχέση με τον ανταγωνισμό, σύμφωνα με την Apple και διαθέτει 6 πυρήνες.

Το νέο chipset συνεργάζεται και με τον επεξεργαστή επεξεργασίας εικόνας (ISP), αλλά και τη GPU για να δώσει 4 τρις λειτουργίες.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η οπίσθια κάμερα διαθέτει για πρώτη φορά αισθητήρα άνω των 12MP, καθώς ο νέος βασικός είναι στα 48MP quad-pixel με διάφραγμα f/1.78 και εστιακό μήκος στα 24mm.

Φέτος, επίσης δίνεται η προεπιλογή για 2x zoom στα 48mm, αλλά και δυνατότητα για ProRAW στα 48MP. O υπερευρυγώνιος επίσης έχει βελτιωθεί για καλύτερες φωτογραφίες σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού στο 3x ζουμ, ενώ νέο είναι και το σύστημα φλας, που προσαρμόζει ένταση και μοτίβο.

Όσον αφορά στη λήψη βίντεο, τα iPhone 14 Pro έχουν τη δυνατότητα να τραβήξουν σε cinematic mode 4Κ30 ή ακόμα και στο πιο «κινηματογραφικό» 4K στα 24fps.

Το iPhone 14 Pro θα ξεκινά από τα 999 δολάρια και το iPhone 14 Pro Max από τα 1.099 δολάρια. Και τα δύο θα βρίσκονται στα καταστήματα των ΗΠΑ στις 16 Σεπτεμβρίου. Αναμένουμε νεότερα από την ελληνική αντιπροσωπεία για τις αντίστοιχες πληροφορίες για Ελλάδα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 



Πηγή