Apple: Τόσο ισχυρό το νέο iPhone 15 Pro, που θα «τρέχει» παιχνίδια PlayStation -Δείτε ποια

33


Εντυπωσιακές ανακοινώσεις έκανε η Apple για τις δυνατότητες του νέου iPhone 15 Pro, όσον αφορά στις επιδόσεις του όταν «τρέχει» βιντεοπαιχνίδια.

Καθώς η βιομηχανία του gaming έχει αναπτυχθεί πολύ τα τελευταία χρόνια και συνεχίζει να μεγαλώνει, και ενώ όλο και περισσότερες εταιρείες επιχειρούν να μπουν στον χώρο των βιντεοπαιχνιδιών, η Apple φαίνεται ότι σκοπεύει να ασχοληθεί περισσότερο με τα video games και, για να το κάνει αυτό, θα αξιοποιήσει τη δύναμη της νέας ναυαρχίδας της.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν είναι, πάντως, η πρώτη φορά που η Apple κινείται μέσα σε αυτόν τον χώρο.

Για παράδειγμα, η εταιρεία έχει κυκλοφορήσει το Apple Arcade, μια συνδρομητική υπηρεσία με βιντεοπαιχνίδια, με πολύ αξιόλογο περιεχόμενο και κάποιους αποκλειστικούς τίτλους. Επίσης, πέρσι έφερε τα Resident Evil Village και No Man’s Sky στα Mac, ενώ ακολουθεί το Death Stranding, την κυκλοφορία του οποίου ανακοίνωσε ο ίδιος ο δημιουργός του, ο Hideo Kojima.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πώς η Apple φέρνει παιχνίδια νέας γενιάς στο iPhone 15 Pro

Τώρα, η Apple αξιοποιεί τη δύναμη των iPhone 15 Pro και iPhone 15 Pro Max, με τον νέο τους επεξεργαστή A17 Pro, ώστε να κάνει ένα σημαντικό βήμα για το mobile gaming, φέρνοντας μεγάλα παιχνίδια, με αρκετές απαιτήσεις σε τεχνικά χαρακτηριστικά -ιδίως όταν μιλάμε για κινητά τηλέφωνα- στα νέα της smartphones.

Ειδικότερα, η Apple ανακοίνωσε, δίνοντας αρκετό χρόνο στο κομμάτι που αφορούσε στις κυκλοφορίες βιντεοπαιχνιδιών, ότι στα iPhone 15 Pro θα έρθουν τα εξής παιχνίδια: Resident Evil Village, Resident Evil 4 Remake, Death Stranding και Assassin’s Creed Mirage. Μάλιστα, ανακοινώθηκε ότι τα νέα τηλέφωνα θα μπορούν να αξιοποιήσουν τεχνολογίες ray tracing (hardware-accelerated), ενώ θα «τρέχουν» τα παιχνίδια αυτά σε «native» εκδόσεις, σχεδιασμένες δηλαδή με βάση τις συγκεκριμένες συσκευές και το λογισμικό τους.

Το νέο Assassin’s Creed στο iPhone 15 Pro, ποια άλλα video games έρχονται

Πρόκειται για ένα σημαντικό ορόσημο, καθώς μιλάμε για παιχνίδια με μεγάλη παραγωγή, για τίτλους που απέσπασαν πολύ θετικές κριτικές και έκαναν αίσθηση στη βιομηχανία, ενώ το Resident Evil 4 Remake κυκλοφόρησε φέτος, το 2023.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον, ωστόσο, έχει και το Assassin’s Creed Mirage, καθώς είναι, όπως σημείωσε και η Apple, η πρώτη φορά που παιχνίδι της δημοφιλούς σειράς, σε επίπεδο επιδόσεων κονσόλας, θα κυκλοφορήσει σε iPhone σε native έκδοση.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πρόκειται για τίτλους που κυκλοφορούν σε κονσόλες PlayStation και Xbox, αλλά και σε ηλεκτρονικούς υπολογιστές, με εντυπωσιακά, σύγχρονα γραφικά.

Η Ubisoft έχει κυκλοφορήσει παιχνίδια Assassin’s Creed για κινητά τα τελευταία 15 χρόνια, αλλά το Mirage φαίνεται πως θα είναι το πρώτο που μεταφέρεται απευθείας στο iOS, σε native έκδοση.

Η ενασχόληση της Apple με τον χώρο των βιντεοπαιχνιδιών, τέτοιες συμφωνίες με εταιρείες μεγάλου βεληνεκούς, είναι εξελίξεις που έχουν ενδιαφέρον και όσο περιμένουμε την κυκλοφορία του Apple Vision Pro.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

O Greg Joswiak, senior vice president of Worldwide Marketing της Apple, δήλωσε επίσης: «Αυτό το νέο επίπεδο επιδόσεων θα φέρει νέα παιχνίδια για το iPhone 15 Pro που ήταν προηγουμένως διαθέσιμα μόνο σε κονσόλες, υπολογιστές ή Mac».

Η Apple, εξάλλου, αποκάλεσε το A17 το «ταχύτερο τσιπ που έχει τοποθετηθεί ποτέ σε οποιοδήποτε smartphone». Μπορείτε να δείτε την παρουσίαση των παιχνιδιών στο παρακάτω βίντεο, στο 01:09:22.

Για να δείξει την ταχύτητα του Α17 Pro, η Apple έφερε τους developers του The Division Resurgence της Ubisoft, ενός επερχόμενου τίτλου, και των Honkai: Star Rail και Genshin Impact της Hoyoverse για να δείξουν αυτά τα παιχνίδια να «τρέχουν» σε iPhone.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το Mirage θα κυκλοφορήσει στα iPhone 15 Pro και iPhone 15 Pro Max μέσα στο πρώτο εξάμηνο του επόμενου έτους. Τα άλλα τρία παιχνίδια θα γίνουν διαθέσιμα στις συσκευές της Apple μέχρι το τέλος του 2023.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΒΙΝΤΕΟ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 



Πηγή