Blizzard: Αποχωρεί από τη θέση του προέδρου ο J. Allen Brack

12


Η κινητοποίηση των εργαζόμενων στις Activision και Blizzard μετά την αποκάλυψη για τις φυλετικές (και όχι μόνο) διακρίσεις, έφερε αποτέλεσμα και μάλιστα ηχηρότατο. Ο πρόεδρος της Blizzard, J. Allen Brack, ανακοίνωσε πριν από λίγη ώρα την παραίτηση του και θα αναλάβουν τα καθήκοντα του οι Jen Oneal και Mike Ybarra.

Η Jen Oneal προσελήφθη στη Blizzard μόλις τον περασμένο Ιανούαριο για να αναλάβει ηγετικό ρόλο στην ανάπτυξη των σειρών Diablo και Overwatch, ενώ μέχρι πρόσφατα αποτελούσε την επικεφαλής της Vicarious Visions. Από την άλλη, ο Mike Ybarra μετά από μια μακρά καριέρα στο τμήμα Xbox, μπήκε στο δυναμικό της Blizzard το 2019 ως εκτελεστικός αντιπρόεδρος και επιβλέπων του Battle.net.

Ο απερχόμενος J. Allen Brack εξέδωσε την ακόλουθη σύντομη δήλωση:

Είμαι πεπεισμένος ότι οι Jen Oneal και Mike Ybarra θα ηγηθούν ιδανικά της Blizzard προκειμένου να αποδώσει στο έπακρο των δυνατοτήτων της και φυσικά να φέρουν την πολυπόθητη αλλαγή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Activision δεν αναφέρει πουθενά τον λόγο της παραίτησης και μάλιστα στην σελίδα της εταιρείας αναφέρεται πως ο J. Allen Brack θα αναζητήσει νέες ευκαιρίες και προκλήσεις. Εξάλλου, ο Brack αποτελούσε μέλος της οικογένειας της Blizzard από το 2006 και ανήλθε στη θέση του προέδρου το 2018.

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το techgear.gr στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://www.techgear.gr/feed στο αντίστοιχο πεδίο της υπηρεσίας σας. Αν προτιμάτε το Twitter, θα μας βρείτε στο προφίλ @techgeargr

[via]





Πηγή