Dolby Atmos και Dolby Vision HDR αποκλειστικά στα Xbox Series X/S για δύο χρόνια

17


Όσοι έχουν καταφέρει να πάρουν στα χέρια τους το PlayStation 5 πιθανότατα θα αναρωτιούνται γιατί η Sony δεν προσφέρει υποστήριξη για τα πρότυπα Dolby Vision HDR και Dolby Atmos. Η απάντηση ήρθε “κατά λάθος” από τη γαλλική έκδοση του blog Xbox Wire της Microsoft, σε μια δημοσίευση που πλέον έχει αποσυρθεί διότι μάλλον θα ακολουθήσει επίσημη ανακοίνωση από την εταιρεία στο πλαίσιο της E3 2021.

Σε αυτήν τη δημοσίευση αναφέρεται ότι η Microsoft έχει συμφωνήσει με τη Dolby Laboratories για αποκλειστική χρήση των δύο προτύπων στις παιχνιδοκονσόλες Xbox Series X και Xbox Series S για τα πρώτα δύο χρόνια της κυκλοφορίας τους, δηλαδή μέχρι και το Νοέμβριο του 2022. Σχετικά με το Dolby Atmos, οι δύο κονσόλες το υποστηρίζουν από την πρεμιέρα τους, ενώ το Dolby Vision HDR δοκιμάζεται από την εταιρεία εδώ και μερικές εβδομάδες και μένει να δούμε πότε θα επεκταθεί σε όλους τους χρήστες.

Δεν έχει γίνει γνωστό αν όλα τα παιχνίδια θα υποστηρίζουν το Dolby Vision HDR, αλλά όταν συμβεί θα είναι η πρώτη φορά που θα δούμε το συγκεκριμένο πρότυπο σε περιεχόμενο gaming.

Update: Εκπρόσωπος της Microsoft έδωσε διευκρινήσεις για το θέμα

Ένα blog post δημοσιεύτηκε κατά λάθος από μια τοπική ομάδα του Xbox που περιείχε ανακριβείς πληροφορίες σχετικά με την αποκλειστικότητα των Dolby Atmos και Dolby Vision στα Xbox Series X|S. Δεν υπάρχει καμία συμφωνία αποκλειστικότητας, για οποιαδήποτε από τις δύο τεχνολογίες στο Xbox. Είμαστε περήφανοι που συνεργαζόμαστε με τη Dolby για να προσφέρουμε τα Dolby Atmos και Dolby Vision σε παίκτες στο Xbox και θα έχουμε περισσότερα να μοιραστούμε σχετικά με τη γενική διαθεσιμότητα του Dolby Vision στα Xbox Series X|S σύντομα

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα!

[via]



Πηγή