Ένας υπολογιστής μέσα σε ένα… ποντίκι

10
Ένας υπολογιστής μέσα σε ένα... ποντίκι

Γνωρίστε το «Mouse-Box»

Μπορεί τα τελευταία χρόνια να έχουν παραγκωνιστεί από την προτίμηση των καταναλωτών σε ταμπλέτες και έξυπνα κινητά τηλέφωνα, ωστόσο οι ειδικοί του χώρου προβλέπουν ότι οι πωλήσεις desktop PCs θα αρχίσουν να παίρνουν και πάλι την ανηφόρα αυτή τη χρονιά.

Μια πολωνική startup εταιρεία ελπίζει ότι θα βοηθήσει κι αυτή από την πλευρά της σε αυτήν την «αναγέννηση», κατασκευάζοντας έναν υπολογιστή μέσα σε ένα… ποντίκι!

Η ιδέα του ποντικιού-υπολογιστή περιλαμβάνει έναν quad-core επεξεργαστή, Wi-Fi και αποθηκευτικό χώρο 128GB και το μοναδικό επιπλέον hardware αντικείμενο που θα απαιτεί να αγοράσει ο χρήστης είναι φυσικά, μια οθόνη.

Ονομάζεται Mouse-Box. Το ασύρματο αυτό gadget σχεδίασε ο Przemysław Strzelczyk μαζί με μια ομάδα προγραμματιστών λογισμικού. Το μέγεθός του δεν ξεπερνά αυτό ενός «παραδοσιακού» ποντικιού, κάτι που σημαίνει ότι «χωρά» άνετα στην παλάμη ενός χεριού. «Τρέχει» με έναν επεξεργαστή 1.4GHz ARM, όπως το τσιπάκι που διαθέτει το Samsung Galaxy Note 10 για παράδειγμα, αναφέρει η MailOnline.

Συνδέεται με οθόνη η προτζέκτορα μέσω ενός στάνταρ καλωδίου HDMI και έχει τις ίδιες αποθηκευτικές δυνατότητες όπως τα iPhone 6 Plus.

Πηγή: newsbeast.gr