iPhone 6: Έξι χαρακτηριστικά που θα θέλαμε να δούμε

55
iPhone 6: Έξι χαρακτηριστικά που θα θέλαμε να δούμε

Το iPhone 6 έχει ήδη αρχίσει να εξάπτει την φαντασία αρχικών χρηστών ενώ σε πρόσφατη ερώτηση μας που σας κάναμε στην σελίδα μας στο Facebook εδώ για αν σκέφτεσαι να αναβαθμίσετε την συσκευή σας οι περισσότεροι απάντησαν καταφατικά ακόμη και αν πρόσφατα είχαν αγοράσει το iPhone 5S.

Με μια σειρά από Android συσκευές να παρουσιάζονται στην Βαρκελώνη αυτή την στιγμή στο MWC και με την Samsung να μην κάνει το μεγάλο μπαμ φέτος με το Galaxy S5 δεν σας κρύβω πως περιμένω με ανυπομονησία να δω τι ετοιμάζει η Apple για να κερδίσει τον ανταγωνισμό. Γιατί για να μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλο μας, μπορεί το iPhone 5S να πούλησε σαν τρελό και το iPad Air να είναι πανέμορφο αλλά το 2013 σίγουρα δεν ήταν η χρονιά της εταιρείας.

Με τις φήμες για το επερχόμενο iPhone να οργιάζουν ας δούμε τα 6 χαρακτηριστικά που θα θέλαμε να έχει:

1. Μια μεγαλύτερη οθόνη

Για αυτό δεν χρειάζεται να πούμε πολλά. Θα δούμε σίγουρα μια μεγαλύτερη οθόνη αλλά το θέμα είναι πόσο. Οι φήμες αναφέρουν πως ίσως φτάσει και μέχρι τις 5.5 ίντσες. Προσωπικά και όπως έχω παραδεχτεί χρησιμοποιώντας καθημερινά ένα Note 3 δίπλα στο iPhone 5 μου μπορώ να πω πως ένα iPhone με 5 ίντσες θα ήταν ιδανικό για εμένα και τις ανάγκες μου. Μια μεγαλύτερη οθόνη και με ένα νέο σχεδιασμό από τον Ive με μειωμένα bezels θα έκανε το iPhone 6 να εκτιναχθεί στις προτιμήσεις των χρηστών. Επίσης αν η Apple εκμεταλλευτεί και ως προς το λογισμικό αυτή την αναβάθμιση στο μέγεθος της οθόνης τότε θα μιλάμε για μια βόμβα μεγατόνων.

2.  Καμπύλες γραμμές

Σε κάποιους αρέσουν οι γυναίκες με καμπύλες – εγώ προσωπικά λατρεύω της συσκευές με αυτό το χαρακτηριστικό. Το iPod Touch, iPad Air και iPad Mini είναι λεπτά και κομψά με καμπύλες στα κατάλληλα σημεία. Σε αντίθεση το iPhone 5 όσο και το iPhone 5S έχουν κοφτές και σχεδόν τετραγωνισμένες γωνίες. Θα προτιμούσαμε όχι την Apple να αντιγράψει τον σχεδιασμό του iPad Air στο iPhone 6 αλλά έχοντας το ως γνώμονα να μας παρουσιάσει ένα νέο σχέδιο με περισσότερες καμπύλες που θα κολακεύουν ακόμη και το ίδιο το λογισμικό της συσκευής. Λεπτότερα bezels και καμπύλες θα κάνουν ένα iPhone 6 χάρμα οφθαλμών.

3. Εξυπνότερους αισθητήρες

Με την έλευση του iPhone 5S είχαμε την είσοδο του Touch ID, του iBeacon και του Apple M7 μικροεπεξεργαστή. Υπάρχουν όμως πολλά περισσότερα που μπορεί να προσθέσει η Apple και θέλουμε να δούμε. To Μοto X για παράδειγμα στο αντίπαλο στρατόπεδο έχει αναπτύξει μια φυσική γλώσσα στις διαδικασίες του λογισμικού κάνοντας το Google Now να αντιλαμβάνεται συνεχώς τον χρήστη.

Μια αναβάθμιση στην Siri που στέκεται αξιοπρεπώς στον χώρο και νέοι αισθητήρες που θα συνεργάζονται με την φημολογούμενη HealthBook εφαρμογή της Apple αλλά και το επερχόμενο iWatch είναι πράγματα που θα θέλαμε να δούμε.

4. Μεγαλύτερη αυτονομία

Πριν μερικά χρόνια η ταχύτητα ήταν το ζητούμενο στις περισσότερες ηλεκτρονικές συσκευές των χρηστών. Κάθε χρόνο η επεξεργαστική ισχύ αυξάνεται σε όλα τα μήκη και πλάτη των ηλεκτρονικών συσκευών σε σημείο μάλιστα που πολλές φορές ο καθημερινός χρήστης δεν χρειάζεται καν μια τέτοια ισχύ. Αυτό όμως που χρειάζεται στις μέρες μας είναι η μεγαλύτερη αυτονομία. Χάρη στους επεξεργαστές της Intel, Haswell, και με συμπαραστάτη το OS X Mavericks η Apple άφησε πίσω τον ανταγωνισμό στο θέμα αυτονομίας μπαταρίας στα laptop. Ίσως λοιπόν είναι πλέον καιρός η Apple να εστιάσει και στην μπαταρία των iPhones. Κάθε χρόνο η εταιρεία μας παρουσιάζει γρηγορότερες και λεπτότερες συσκευές αλλά με την ίδια μπαταριά. Ένα iPhone με καλύτερη αυτονομία θα κάνει αίσθηση σε όλους τους  χρήστες δίνοντας στην Apple τρομακτικό προβάδισμα σε σχέση με τον ανταγωνισμό.

5. Καλύτερο Multitasking και νέα gestures

Το γεγονός πως κατά πάσα πιθανότητα το νέο iPhone θα έχει μεγαλύτερη οθόνη φέρνει στο μυαλό το θέμα του Multitasking. Την ικανότητα δηλαδή του χρήστη να κάνει γρηγορότερα και αποδοτικότερα 2 πράγματα ταυτόχρονα. Σε αυτό το κομμάτι η Apple πρέπει να μάθει ένα δύο πράγματα από τον ανταγωνισμό. Το Note 3 για παράδειγμα δεν θα είχε την επιτυχία που έχει αν η Samsung δεν δημιουργούσε ένα πραγματικό Multitasking εκμεταλλευόμενη στο έπακρο τις 5.5 ίντσες της συσκευής. Επίσης αν κάποια από τα gestures του iPad μεταφερόντουσαν στο iPhone θα είχαμε μεγαλύτερη ευχρηστία και πιο γρήγορη πλοήγηση.

6. Καλύτερο WiFi

To airport Extreme της Apple έγινε γρηγορότερο φέτος με την εισαγωγή του 802.11ac ασύρματου πρωτοκόλλου και το ίδιο έγινε και στην νέα σειρά των Mac αλλά και σε Android smartphones. Στο iPhone 5S δυστυχώς δεν είδαμε κάτι τέτοιο. Μπορεί αν είστε ικανοποιημένοι με την ταχύτητα του WiFi στο iPhone 5S με το 802.11n αλλά πάρα αυτά μια mobile συσκευή που σέβεται τον εαυτό της και τους αγοραστές και θέλει να αποκαλείται premium πρέπει να ενσωματώνει το γρηγορότερο ασύρματο πρωτόκολλο της αγοράς.

Bonus:  Τι δεν θα δούμε στο iPhone 6

  • Τεχνολογία NFC
  • Νέα μεταλλικά χρώματα – παρόμοια με αυτά του iPod Touch
  • Την αφαίρεση του Home button
  • Μικρότερη κοστολόγηση της λιανικής τιμής της συσκευής

Εσείς τι θα θέλατε να δείτε περισσότερο στο επόμενο iPhone της Apple; 

 

 

 

 

Πηγή: appleworldhellas.com