Ένας στους τέσσερις επέλεξε PC Lenovo στην Ελλάδα το γ’ τρίμηνο του 2014

25
Ένας στους τέσσερις επέλεξε PC Lenovo στην Ελλάδα το γ' τρίμηνο του 2014

Με τεκμήριο πρόσφατη έκθεση της IDC, η Lenovo ζητωκραυγάζει την ανάδειξή της στην πρώτη θέση των προμηθευτών προσωπικών υπολογιστών στην Ελλάδα για το τρίτο τρίμηνο του 2014. “Lenovo” επέλεξε σχεδόν ένας στους τέσσερις αγοραστές υπολογιστή την περίοδο αυτή, όταν πριν από έναν χρόνο το ποσοστό αυτό περιοριζόταν σε 1 στους 10 περίπου.
Μεγαλύτερο μερίδιο σε μεγαλύτερη αγορά

Σύμφωνα με τα στοιχεία της IDC για την περιοχή της Ευρώπης, της Μέσης Ανατολής και της Ασίας, τα οποία δημοσιοποίησε η Lenovo, η κινέζικη εταιρεία κέρδισε περισσότερες από 10 ποσοστιαίες μονάδες (10,4%) μερίδιο στην Ελλάδα κατά το τρίτο τρίμηνο του έτους. Παράλληλα, η πίτα της αγοράς μεγεθύνθηκε αφού οι πωλήσεις υπολογιστών στην χώρα μας αυξήθηκαν κατά 32,1%. Από τους αριθμούς συνάγεται ότι πουλήθηκαν περίπου 168 χιλιάδες PC.

Η Lenovo πούλησε σχεδόν σαράντα χιλιάδες υπολογιστές (39.995 τμχ) και κατέκτησε μερίδιο 23,8%, ποσοστό που την φέρνει στην πρώτη θέση στην ελληνική αγορά.

Την ίδια περίοδο το 2013, η Lenovo κατείχε την 4η θέση με μερίδιο αγοράς 11,7%, σε μια μικρότερη αγορά. Στο μεταξύ, οι πωλήσεις της Lenovo αυξήθηκαν κατά 170%, καθώς η αγορά μεγάλωνε.

Στην περιοχή EMEA οφείλει η Lenovo το 29% των συνολικών εσόδων της από την δραστηριότητά της διεθνώς, ποσοστό που αποτελεί ιστορικό ρεκόρ για την περιοχή. Το μερίδιο της Lenovo στην αγορά αυτή είναι πλέον αυξημένο στο 19,3%, μετά από αύξηση 44%.

Η Lenovo πέτυχε την πρώτη θέση στις πωλήσεις PC όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και σε 15 ακόμα χώρες ΕΜΕΑ, αν και οι πωλήσεις αυτές δεν ήταν αρκετές για να την φέρουν από την δεύτερη στην πρώτη θέση στην περιοχή.

«Ορόσημο» το τρίτο τρίμηνο του 2014 για την Lenovo στην Ελλάδα
Στο πλαίσιο αυτό ο κ. Οικονομάκης, General Manager της Lenovo για την Ελλάδα και την Κύπρο δήλωσε: «Η εποχή αυτή αποτελεί ορόσημο για τη Lenovo στην Ελλάδα. Μετά από ένα μακρύ και δύσκολο ταξίδι, με πολλή και σκληρή δουλειά, κατακτήσαμε τελικά στην 1η θέση στην αγορά PC στην Ελλάδα. Η επιτυχία όμως δεν τελειώνει εδώ! Στόχος μας από εδώ και πέρα, είναι να διατηρήσουμε την 1η θέση και να αναπτυχθούμε ακόμα περισσότερο στο χώρο του Mobile Internet and Digital Home Business Group (MIDH) με την έλευση των κινητών».

Οικονομικές, και μη, προτάσεις
Οι προτάσεις της Lenovo εμφανίζονται συχνά πρώτες στην κατάταξη των μηχανών σύγκρισης τιμών, αλλά η γκάμα της εταιρείας φτάνει μέχρι το άλλο άκρο, αυτό των ακριβότερων και ισχυρότερων συστημάτων, αξιοποιώντας την κληρονομιά του ονόματος των ThinkPad απο την ιστορική εξαγορά του τμήματος PC της IBM αλλά και τα κέντρα καινοτομίας της κινέζικης εταιρείας ανά τον κόσμο.

To ThinkPad του 1992 δίπλα στο ThinkPad του 2012
H Lenovo έκανε τον Σεπτέμβριο το ντεμπούτο της στην αγορά των smartphone και πρόσφατα ολοκλήρωσε την εξαγορά της Motorola, η οποία αποτελεί πλέον πλήρως ελεγχόμενη θυγατρική εταιρεία.

Στην ελληνική αγορά, η Lenovo ανακοίνωσε τον Οκτώβριο την διάθεση ενός τετραπύρηνου tablet 7” με 3G και ένα smartphone 5 ιντσών με την επωνυμία της, αποκλειστικά μέσω του δικτύου ΓΕΡΜΑΝΟΣ, ως τα φθηνότερα στην κατηγορία τους (99 ευρώ το καθένα).

Σε διεθνές επίπεδο, η Lenovo με βάση τα στοιχεία της IDC τον Οκτώβριο παραμένει στην πρώτη θέση της παγκόσμιας κατάταξης επί έξι διαδοχικά τρίμηνα, με μερίδιο 20%. Στα τέλη Σεπτεμβρίου 2014, περιήλθε στα χέρια της Lenovo και το τμήμα διακομιστών αρχικτεκτονικής x86 της ΙΒΜ.

Mετά την εξαγορά του IBM PC, στην Lenovo και οι server x86 της IBM
Tην εορταστική περίοδο του 2014, η Lenovo αναμένεται να διαθέσει σε μεγάλες αλυσίδες καταστημάτων το Lenovo Y70 Touch, το πρώτο της laptop 17 ιντσών με οθόνη αφής απευθυνόμενη στους gamers εν κινήσει, το Lenovo ERAZER X315, ένα προσιτό gaming PC καθώς και μια ταμπλέτα Android με Intel Atom, το Lenovo TAB S8.

 

 

Πηγή: tech.in.gr