Η μηχανή που… νιώθει συναισθήματα

18
Η μηχανή που... νιώθει συναισθήματα

Μικροτσίπ θα κάνει τους υπολογιστές να συμπάσχουν με τους ανθρώπους

Πριν από λίγο καιρό ο διευθύνων σύμβουλος της SpaceX, Elon Musk, ισχυρίστηκε ότι η τεχνητή νοημοσύνη είναι η μεγαλύτερη απειλή κατά της ανθρωπότητας.Ίσως λοιπόν, να μην του αρέσει και πολύ η παρακάτω είδηση -γράφει ο Jonathan O’Callaghan για τη MailOnline- που θέλει μια εταιρεία να έχει καταφέρει να δημιουργήσει ένα ρομπότ με… συναισθήματα, χάρη σε μια επαναστατική ανακάλυψη μικροτσίπ.

Οι κατασκευαστές ισχυρίζονται, ότι η συσκευή τους μπορεί να αναγνωρίσει, μιμηθεί και συμπάσχει με οκτώ από τα βασικά, ανθρώπινα συναισθήματα.

Η Emoshape, που εδρεύει στο Λονδίνο και τη Νέα Υόρκη, λέει ότι έχει καταφέρει μια τεράστια τεχνολογική ανακάλυψη με τη συναισθηματική μονάδα επεξεργασίας της, EPU (emotional processing unit).

Αυτός είναι ακρογωνιαίος λίθος του νέου προϊόντος της εταιρείας, Emospark, το οποίο μπορεί να αναγνωρίσει και να απαντήσει στα συναισθήματα του χρήστη, ενώ έχει ακόμη και δικά του συναισθήματα.

Χρησιμοποιώντας το μικροτσίπ και μια φωτογραφική μηχανή, είτε μέσω του τηλεφώνου ή μιας ξεχωριστής εξωτερικής κάμερας, ο κύβος παρακολουθεί τις εκφράσεις του προσώπου και αντιλαμβάνεται τι μπορεί να αρέσει και τι όχι στο χρήστη.

Όταν, για παράδειγμα, ακούει ένα συγκεκριμένο είδος μουσικής, μπορεί να καταλάβει αν του αρέσει ή όχι και έτσι μαθαίνει, τι μπορεί να θέλει να ακούει στο μέλλον ο χρήστης.

Αν ο χρήστης συμπεριφερθεί άσχημα ή καλά στη συσκευή, θα προκαλέσει επίσης μια απάντηση από την… πλευρά της.
Η συσκευή μπορεί να μιμηθεί τα οκτώ βασικά συναισθήματα: θυμό, φόβο, λύπη, αηδία, έκπληξη, προσμονή, εμπιστοσύνη και χαρά.

Η εταιρεία, σύμφωνα με το δημοσίευμα της MailOnline, ισχυρίζεται ότι πρόκειται για την πρώτη φορά που μια μηχανή έχει την ικανότητα να ανταποκρίνεται στα ανθρώπινα συναισθήματα.

Το Emospark «τρέχει» σε Android και iOS and και συνδέεται με άλλες συσκευές μέσω Wi-Fi ή Bluetooth.

Η εταιρεία σκοπεύει να κυκλοφορήσει το Emospark μέχρι τα Χριστούγεννα.

Πηγή: newsbeast.gr