End-to-end κρυπτογράφηση των backups σε Android και iOS

23


Η ομάδα ανάπτυξης του WhatsApp ανακοίνωσε ότι φέρνει end-to-end κρυπτογράφηση και στα αντίγραφα ασφαλείας που αποθηκεύονται στο cloud, σε συσκευές iPhone και Android.

Πιο συγκεκριμένα, όλα τα αντίγραφα ασφαλείας σας από το WhatsApp θα προστατεύονται με end-to-end κρυπτογράφηση, όταν μεταφέρονται στο iCloud ή στο Google Drive, οπότε κανείς εκτός από εσάς δεν θα μπορεί να έχει πρόσβαση στο περιεχόμενο. Τα αντίγραφα ασφαλείας μπορούν να κρυπτογραφηθούν χρησιμοποιώντας έναν κωδικό πρόσβασης της επιλογής σας ή ένα κλειδί 64 bit. Ωστόσο, εάν ξεχάσετε τον κωδικό πρόσβασης ή το κλειδί κρυπτογράφησης, τότε δεν θα μπορείτε να έχετε πρόσβαση στο backup σας.

Ο CEO της Facebook, Mark Zuckerberg ανέφερε σχετικά με τη λειτουργία της end-to-end κρυπτογράφησης:

Προσθέτουμε ακόμα ένα επίπεδο απορρήτου και ασφάλειας στο WhatsApp: μια επιλογή end-to-end κρυπτογράφησης για τα αντίγραφα ασφαλείας που επιλέγουν να αποθηκεύσουν οι άνθρωποι στο Google Drive ή το iCloud. Το WhatsApp είναι η πρώτη παγκόσμια υπηρεσία ανταλλαγής μηνυμάτων σε αυτήν την κλίμακα που προσφέρει κρυπτογραφημένα μηνύματα και αντίγραφα ασφαλείας, και το να φτάσουμε εκεί ήταν μια πραγματικά πολύ δύσκολη τεχνική πρόκληση

Η E2E κρυπτογράφηση για backup στο cloud αναμένεται να κυκλοφορήσει για όλες τις συσκευές και η Facebook ανέφερε ότι η διαδικασία χρειάζεται χρόνο – πιθανότατα να χρειαστούν λίγοι μήνες μέχρι να γίνει πλήρως διαθέσιμη η λειτουργία.

Ωστόσο, μόλις γίνει διαθέσιμη και σε εσάς, μπορείτε να την ενεργοποιήσετε με τον εξής τρόπο:

1. Μεταβείτε στις ρυθμίσεις της εφαρμογής WhatsApp.

2. Επιλέξτε την ενότητα Συνομιλίες.

3. Εν συνεχεία, κάντε κλικ στη Δημιουργία Αντιγράφων Ασφάλειας των συνομιλιών.

4. Τέλος, επιλέξτε End-to-end backup κρυπτογράφηση.

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το techgear.gr στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://www.techgear.gr/feed στο αντίστοιχο πεδίο της υπηρεσίας σας. Αν προτιμάτε το Twitter, θα μας βρείτε στο προφίλ @techgeargr





Πηγή