Hacker κατάφερε το jailbreak, αλλά δεν αποκαλύπτει τον τρόπο

5


Λίγο πριν κλείσει ο πρώτος χρόνος ζωής του PlayStation 5, ήρθε στη δημοσιότητα η είδηση πως κάποιος κατάφερε να “σπάσει” το firmware της παιχνιδοκονσόλας ανοίγοντας τον δρόμο για jailbreak λειτουργίες (π.χ. εγκατάσταση μη αδειοδοτημένων αρχείων .pkg, cheat engines, mode menus, emulators κλπ.).

Το επίτευγμα έγινε από τον Andy Nguyen (γνωστός ως The FloW), ο οποίος είναι μεγάλο όνομα στην κοινότητα των white-hat hackers και μάλιστα βοηθά κατά καιρούς τη Sony να εντοπίσει ευπάθειες στα συστήματα της. Ο The FloW κατάφερε να ενεργοποιήσει το Debug Mode σε εμπορικά διαθέσιμο PlayStation 5, αλλά δεν σκοπεύει να δείξει στο κοινό των τρόπο με τον οποίο κατάφερε να “σπάσει” το λογισμικό.

Το πιθανότερο είναι ότι έχει ήδη ειδοποιήσει τη Sony για να τους δείξει το κενό, παρά το γεγονός ότι η τελευταία δεν έχει τοποθετηθεί για το θέμα μέχρι στιγμής. Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε αν θα προκύψουν και άλλοι hackers με αντίστοιχες εξαγγελίες για το PS5.

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το techgear.gr στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://www.techgear.gr/feed στο αντίστοιχο πεδίο της υπηρεσίας σας. Αν προτιμάτε το Twitter, θα μας βρείτε στο προφίλ @techgeargr





Πηγή