Η αξία της Apple ξεπέρασε τα $700 δις

14

cook_einhorn_final

Το ποσό ρεκόρ των 700 δισεκατομμυρίων δολαρίων άγγιξε η αξία της Apple, γεγονός που αποτελεί ένα σημαντικό ορόσημο για τον διευθύνοντα σύμβουλο, Τιμ Κουκ, καθώς η χρηματιστηριακή αξία της εταιρείας διπλασιάστηκε τα τελευταία τρία χρόνια που βρίσκεται ο ίδιος στο τιμόνι.

Ο Τιμ Κουκ ανέλαβε την Apple τον Αύγουστο του 2011, όταν ο ιδρυτής, Στιβ Τζομπς, αποχώρησε από τη θέση του δύο μήνες πριν πεθάνει.

Η Apple είναι η πρώτη εταιρεία του δείκτη S&P 500 του αμερικανικού χρηματιστηρίου, της οποίας η κεφαλαιοποίηση φτάνει τα 700 δισ. δολάρια, δηλαδή πάνω από τρεις φορές το Ακαθάριστο Εθνικό Προϊόν της Ελλάδας. Βέβαια, αν πληθωριστεί η αξία της εταιρείας, η Apple απέχει πολύ από το να γίνει η εταιρεία με τη μεγαλύτερη αξία στην ιστορία. Για παράδειγμα, η κεφαλαιοποίηση της Microsoft έφτασε το 1999 τα 613 δισ. δολάρια που σημαίνει ότι η σημερινή της αξία θα ήταν φέτος 874 δισ. δολάρια.

Πάντως, το σημερινό ρεκόρ της Apple είναι σχετικά φθηνό, με ιστορικούς όρους. Όταν η Microsoft ήταν στην κορυφή, η μετοχή της διαπραγματευόταν 72 φορές στα κέρδη της. Ενώ η σχέση της τιμής της μετοχής της Apple με τα κέρδη είναι μόλις στο 18.

Την ίδια ώρα, το iPhone συνεχίζει να είναι το μεγαθήριο της εταιρείας. Του χρόνου, η επιχείρηση θα λανσάρει το πρώτο προϊόν υπό τον Τιμ Κουκ, το Apple Watch. Οι αναλυτές διχάζονται για την πιθανή δημοφιλία του προϊόντος.

Το βέβαιο είναι ότι δεν είναι λίγοι αυτοί που εκτιμούν ότι η χρηματιστηριακή αξία του γίγαντα θα φτάσει το 1 τρισ. δολάρια, μέσα στο επόμενο διάστημα.

Σχολιασμός στο φόρουμ 

Πηγή:Newsbeast.gr

The post Η αξία της Apple ξεπέρασε τα $700 δις appeared first on AppleWorldHellas Blog.

Πηγή: http://blog.appleworldhellas.com/category/apple/feed/