Instagram: Σκέψεις για έκδοση ειδικά για παιδιά κάτω των 13 ετών | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

11


Μόλις λίγα 24ωρα μετά τα νέα μέτρα προστασίας για τους εφήβους στην πλατφόρμα του, το Instagram επιβεβαίωσε ότι προσανατολίζεται στη δημιουργία μίας νέας έκδοσης για παιδιά κάτω των 13 ετών, χωρίς ωστόσο να «υπάρχει ακόμα ένα λεπτομερές πλάνο», σύμφωνα με τον επικεφαλής του.

«Μέρος της λύσης είναι να δημιουργήσουμε μία έκδοση του Instagram για τους νέους ή τα παιδιά, όπου οι γονείς θα έχουν διαφάνεια ή έλεγχο. Είναι ένα από τα πράγματα που εξερευνούμε. Ολοένα και περισσότερο τα παιδιά ζητούν από τους γονείς τους αν μπορούν να συμμετέχουν σε εφαρμογές που έχουν και οι φίλοι τους.

Έως τώρα δεν υπάρχουν πολλές επιλογές για τους γονείς, οπότε κοιτάμε να δημιουργήσουμε περισσότερα προϊόντα –όπως κάναμε με το Messenger Kids*, το οποίο είναι κατάλληλο για τα παιδιά και το διαχειρίζονται γονείς. Εξερευνούμε το να φέρουμε την εμπειρία του Instagram υπό τον έλεγχο των γονέων, για να βοηθήσουμε τα παιδιά να παραμείνουν συνδεδεμένα με τους φίλους τους, να αποκτήσουν νέα χόμπι και ενδιαφέροντα και άλλα», επεσήμανε ο εκπρόσωπος του Facebook, Joe Osborne.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα το Instagram αποκάλυψε μια σειρά μέτρων που στοχεύουν στην προστασία των νεότερων, μεταξύ άλλων μια τεχνολογία που χρησιμοποιεί την τεχνητή νοημοσύνη και τη μηχανική μάθηση προκειμένου να μαντεύει την ηλικία των χρηστών.

Παράλληλα αναμένονται νέα μέτρα ασφαλείας για την προστασία των εφήβων, με την πλατφόρμα να παίρνει πολύ σοβαρά τα ανεπιθύμητα μηνύματα προς αυτούς από ενήλικες. «Πολύ σύντομα» οι ενήλικες θα μπορούν να στέλνουν μηνύματα μόνο σε εφήβους που τους ακολουθούν, ενώ τα μηνύματα θα έχουν μια προειδοποίηση προς τους εφήβους που θα τους θυμίζει πως δεν χρειάζεται να απαντήσουν αν δεν νιώθουν άνετα.

*Σημειώνεται ότι το Messenger Kids ξεκίνησε το 2017 και απευθυνόταν σε παιδιά 6-12 ετών.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ



Πηγή