Το iOS 8.1.1 δεν έλυσε τα προβλήματα στο iPhone 4s

19
Το iOS 8.1.1 δεν έλυσε τα προβλήματα στο iPhone 4s

Ελαφριά βελτίωση στην απόκριση της συσκευής δίχως όμως να φτάνει την απόδοση του iOS 7

Όταν η Apple κυκλοφόρησε το iOS 8 δεν ήταν λίγοι εκείνοι που έχοντας κάποιο iPhone 4S ή iPad 2 αλλά και iPad Mini προχώρησαν σε αυτή την αναβάθμιση αφήνοντας πίσω το iOS 7. Αυτή η ενέργεια είχε σαν αποτέλεσμα, οι συσκευές να γίνουν πολύ πιο αργές σε σημείο εκνευρισμού.

Η Apple με το iOS 8.1.1 υποσχέθηκε πως θα έλυνε το πρόβλημα της ταχύτητας και την απόδοση για παλαιότερες συσκευές αναγνωρίζοντας εμμέσως την παραπάνω συμπεριφορά.

Η αλήθεια είναι πως για τους περισσότερους το iOS 8.1.1 βελτίωσε κάπως την απόδοση της παλαιότερης συσκευής τους, αλλά σε καμιά περίπτωση δεν είδαν κάποια δραματική αλλαγή ή τις ταχύτητες που είχαν με το iOS 7.

Στο Ars Technica, έκαναν μια σειρά από τεστ σε iPhone 4S και iPad 2 με εγκατεστημένα τα iOS 8.1.1, iOS 7, και iOS 7.1.2. Το συμπέρασμα αυτών των συγκριτικών ήταν το εξής:

«Φορτώσαμε κάποιες εφαρμογές στο τηλέφωνο 3 φορές, χειροκίνητα κλείνοντας κάθε μια κάθε φορά και μετρώντας τον χρόνο με ένα ρολόι ακριβείας. Εν συνεχεία βγάλαμε το μέσο χρόνο τρεις φορές για κάθε τελική προσπάθεια. Με βάση αυτό το iOS 8.1.1 βελτιώνεται ελαφρά για συσκευές με τον A5 επεξεργαστή. Οι ταχύτητες φόρτωσης των εφαρμογών παραμένουν οι ίδιες μετά την iOS 8 αναβάθμιση και σίγουρα είναι πιο αργές από το iOS 7. Το Safari είναι η μόνη εφαρμογή που φαίνεται να έχει καλύτερες ταχύτητες, αλλά και πάλι η βελτίωση δεν είναι σημαντική».

Γνωρίζοντας πως τα iPhone 4S και iPad 2 έχουν μόνο 512MB RAM, το Ars υπολόγισε και πόσο γρηγορότερα φορτώνονται τα tabs από τη μνήμη των συσκευών. Σε αυτό το τεστ υπήρχαν κάποιες βελτιώσεις αλλά συμπερασματικά κατέληξαν να πουν πως η τελευταία αναβάθμιση δεν ήταν η καλύτερη δυνατή για παλαιότερες συσκευές.

Πηγή: appleworldhellas.com