Κυριαρχία του «μικρού» iPhone 6 σε πωλήσεις στις ΗΠΑ

82
Κυριαρχία του «μικρού» iPhone 6 σε πωλήσεις στις ΗΠΑ

Ξεπερνά το 6 Plus σε αναλογία 3 προς 1

Το iPhone 6 ξεπερνάει σε πωλήσεις στις ΗΠΑ τον μεγάλο του αδελφό, iPhone 6 Plus, με μια αναλογία 3 προς 1, σύμφωνα με νέα έκθεση της Consumer Intelligence Research Partners.

Η ανάλυση που έκανε η εταιρεία έχει να κάνει με τις 30 πρώτες μέρες που και τα δύο iPhone ήταν διαθέσιμα για αγορά. Το συμπέρασμα ήταν πως το iPhone 6 συγκέντρωσε το 68% όλων των πωλήσεων, ενώ το iPhone 6 Plus το 23-24%.

Αν ενώσουμε αυτά τα δύο νούμερα έχουμε τον εντυπωσιακό αριθμό των 91-92% μεριδίου πωλήσεων όλων των iPhones στην Αμερική.

Η αναλογία 3 προς 1 ίσως φαίνεται για το iPhone 6 Plus, αλλά δεν είναι σε καμιά περίπτωση. Η συσκευή αποτέλεσε ένα από τα καλύτερα λανσαρίσματα iPhones στην ιστορία της Apple και οι πωλήσεις του ανάγκασαν την παραγωγική αλυσίδα της Apple να βρει έξτρα πόρους για την κατασκευή του μιας και ούτε η ίδια η Apple περίμενε τη ζήτηση που θα είχε η συσκευή.

Επίσης ο ίδιος ο Tim Cook πρόσφατα δήλωσε πως η ζήτηση για τις δύο συσκευές σε παγκόσμιο επίπεδο ήταν τόσο μεγάλη που ακόμη και οι ίδιοι δεν μπορούσαν να ρυθμίσουν και να ομαλοποιήσουν την παραγωγή στα δύο νέα iPhones, βρίσκοντας μια χρυσή τομή.

Πηγή: appleworldhellas.com