Live το δεύτερο ταξίδι τουριστών με την Blue Origin στο διάστημα -Ο θρυλικός κυβερνήτης του Star Trek ανάμεσα στους επιβάτες | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

18


H Blue Origin, η διαστημική εταιρεία του Τζεφ Μπέζος ετοιμάζεται για το δεύτερο τουριστικό της ταξίδι στη διάστημα. Μια βόλτα στα αστέρια στην οποία θα συμμετέχει και ένας βετεράνος του σύμπαντος, τουλάχιστον σε ό, τι αφορά στη μεγάλη οθόνη.

O Καναδός ηθοποιός, Ουίλιαμ Σάτνερ, ο οποίος ενσάρκωσε τον θρυλικό κυβερνήτη Κερκ στο Star Trek, στα 90 του χρόνια αναμένεται να γίνει ο πιο ηλικιωμένος άνθρωπος που θα ταξιδέψει στο Διάστημα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η πτήση θα πραγματοποιηθεί λιγότερο από τρεις μήνες έπειτα από την αποστολή, κατά τη διάρκεια της οποίας η εταιρεία μετέφερε στο Διάστημα τους τέσσερις πρώτους επιβάτες της, μεταξύ αυτών τον ιδρυτή της, Τζεφ Μπέζος.

Τέσσερις άνθρωποι θα επιβιβαστούν εκ νέου στον πύραυλο New Sheppard.

Το αεριωθούμενο της Blue Origins, πλήρως αυτοματοποιημένο αναφορικά με την πτήση, αναμένεται να απογειωθεί από το δυτικό Τέξας και να βρεθεί στο διάστημα για λίγα λεπτά.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το New Shepard είναι προγραμματισμένο να ξεπεράσει την γραμμή Καρμάν, όπως αποκαλείται το όριο πάνω από το έδαφος της γης, σε υψόμετρο 100 χιλιομέτρων, που θεωρείται πως ένα σκάφος έχει βγει στο διάστημα.

Οι τέσσερις τυχεροί μπορούν να σηκωθούν από τις θέσεις τους και να αιωρηθούν για λίγα λεπτά έξω από την ατμόσφαιρα της γης. Στη συνέχεια η κάψουλα στην οποία και επιβαίνουν επιστρέφει στην γη και προσγειώνεται με τη χρήση τριών αλεξίπτωτων και ανάστροφων προωθητήρων.

«Θα εντυπωσιαστώ από την θέα του διαστήματος. Θέλω να κοιτάξω τη γη και να εκτιμήσω την ομορφιά της» δήλωσε ο δημοφιλής ηθοποιός πριν επιβιβαστεί στο διαστημόπλοιο της Blue Origin.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Εκτός από τον ηθοποιό, στο διαστημόπλοιο επιβαίνουν ένας πρώην μηχανικός της NASA, ο Κρις Μποσουίζεν και συνιδρυτής του Planet Labs, μιας εταιρείας που χαρτογραφεί τη γη, λαμβάνοντας εικόνες από ψηλά με τη βοήθεια δορυφόρων.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 



Πηγή