Nέο χτύπημα για το Facebook: Πωλούνται προσωπικά δεδομένα 1,5 δισ. χρηστών σε φόρουμ χάκερ | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

7


Έντονη ανησυχία προκαλούν διεθνώς οι πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες προσωπικά δεδομένα δισεκατομμυρίων χρηστών του Facebook ήταν διαθέσιμα προς πώληση σε φόρουμ χάκερ μετά από πρόσφατη διαρροή.

Την ώρα που ο κολοσσός των μέσων κοινωνικής δικτύωσης αντιμετώπιζε ένας πρωτοφανές «κρασάρισμα», που τον έθεσε εκτός λειτουργίας για περίπου επτά ώρες, έβλεπαν το φως της δημοσιότητας οι πληροφορίες που θέλουν ένα γνωστό φόρουμ χάκερ να ισχυρίζεται ότι έχει στην κατοχή του τα προσωπικά δεδομένα ενάμιση δισ. χρηστών του Facebook και να προσφέρει την τμηματική πώλησή τους σε άλλα μέλη του φόρουμ σύμφωνα με έκθεση της Private Affairs. Ένας χρήστης υποστήριξε μάλιστα ότι αγόρασε έναντι 5.000 δολαρίων δεδομένα ενός εκατομμυρίου χρηστών.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο χάκερ που φέρεται να έχει στην κατοχή του τα δεδομένα που διέρρευσαν ισχυρίζεται ότι περιλαμβάνουν το όνομα, την ηλεκτρονική διεύθυνση, τον τόπο κατοικίας, το φύλο, τον τηλεφωνικό αριθμό και την ταυτότητα των χρηστών του Facebook. Κάποια δείγματα που έδωσε ο ίδιος φαίνονται ότι είναι αυθεντικά σύμφωνα με την Privacy Affairs, που έλεγξε και κατά πόσον τα δεδομένα προέρχονται από προηγούμενες διαρροές, αλλά όπως διαπίστωσε ήταν νέα. Ο χάκερ υποστηρίζει ακόμη ότι είναι επικεφαλής μιας επιχείρησης, που εδώ και τέσσερα χρόνια εργάζεται συστηματικά για την αλίευση προσωπικών δεδομένων από το Facebook και ότι έχει πάνω από 18.000 πελάτες. Ωστόσο, ορισμένοι χρήστες του φόρουμ ανέφεραν ότι δεν έλαβαν τίποτε, αν και έστειλαν χρήματα στον αρχικό χάκερ πράγμα που ενδεχομένως να σημαίνει ότι η υποτιθέμενη διαρροή ίσως αποτελεί απάτη, ή ότι καθυστερεί στην αποστολή των δεδομένων ο φερόμενος κάτοχός τους.

Ακολουθήστε το iefimerida.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο iefimerida.gr



Πηγή