Netflix: Ο κορωνοϊός «χτύπησε» και το διαδίκτυο -Χωρίς HD streaming στην Ευρώπη για 30 ημέρες | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

9


Το Netflix ανακοίνωσε πως μειώνει τον ρυθμό μεταβίβασης δεδομένων κατά 25% στην Ευρώπη, προκειμένου να διασφαλίσει την καλή λειτουργία του διαδικτύου, κατά τη διάρκεια της κρίσης του κορωνοϊού.

Με το σλόγκαν «Μένουμε σπίτι» να επιστρατεύεται από τις Αρχές των περισσοτέρων χωρών στην Ευρώπη, σε μια προσπάθεια ανακοπής της διάδοσης του κορωνοϊού, το δίκτυο στη γηραιά ήπειρο φαίνεται πως δοκιμάζεται από ιδιαίτερα υψηλό φόρτο.

Τέλος η HD μετάδοση στο Netflix

Ένας από τους λόγους που συμβαίνει αυτό είναι και οι πλατφόρμες streaming, όπως το Netflix, που παρέχουν στους συνδρομητές τους High Definition επιλογές παρακολούθησης ταινιών και σειρών.

Ως εκ τούτου, η εταιρεία Netflix ανακοίνωσε σήμερα ότι θα μειώσει τον ρυθμό μεταβίβασης δεδομένων (δυαδικός ρυθμός εξυπηρέτησης) σε όλες τις μεταδόσεις ροής (streaming) της πλατφόρμας στην Ευρώπη, μειώνοντας στην πράξη την κίνηση κατά 25% στα ευρωπαϊκά της δίκτυα, με σκοπό να διατηρηθεί η ομαλή λειτουργία του διαδικτύου κατά τη διάρκεια της κρίσης του κορονοϊού.

Αίτημα της ΕΕ στο Netflix για την προστασία του δικτύου

Είχε προηγηθεί ένα tweet του Τιερί Μπρετόν, του Ευρωπαίου Επιτρόπου για την εσωτερική αγορά της ΕΕ, στο οποίο ο Μπρετόν ανακοίνωνε πως επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Ριντ Χάστινγκς, CEO του Netflix, ζητώντας του να προχωρήσει σε αυτή την αλλαγή στις υπηρεσίες των συνδρομητών στην Ευρώπη.

«Η τηλεργασία και το streaming βοηθούν πολύ, όμως οι υποδομές ίσως βρίσκονται στα όριά τους. Για να διασφαλίσουμε την πρόσβαση στο διαδίκτυο σε όλους, ας “γυρίσουμε σε κανονική” (εννοεί ποιότητα εικόνας) όταν το HD δεν είναι απαραίτητο» σημείωνε το πρωί της Πέμπτης ο Τιερί Μπρετόν.





Πηγή