«Ο Στιβ Τζομπς μού άλλαξε τη ζωή»

18
«Ο Στιβ Τζομπς μού άλλαξε τη ζωή»

Τι λέει για τον ιδρυτή της Apple ένας φωτογράφος που έμεινε πλάι του τρία χρόνια

Ο φωτογράφος Doug Menuez πέρασε 15 χρόνια απαθανατίζοντας με το φωτογραφικό του φακό την καθημερινότητα μερικών από τα μεγαλύτερα ονόματα στο χώρο της τεχνολογίας, συμπεριλαμβανομένων του Μπιλ Γκέιτς, Τζεφ Μπέζος, Στιβ Βόζνιακ και Τζον Σκάλι.

Όμως αυτός που άσκησε τη μεγαλύτερη επίδραση επάνω του δεν ήταν άλλος από τον ιδρυτή της Apple, Στιβ Τζομπς.
«Ήταν ο πιο εμπνευσμένος άνθρωπος που έχω γνωρίσει ποτέ στη ζωή μου. Ως φωτορεπόρτερ επιδιώκω να ‘κρύβομαι’ πίσω από το φακό μου και να αιχμαλωτίζω τις στιγμές των άλλων» είπε ο ίδιος μιλώντας στο Business Insider.

«Ο Στιβ Τζομπς με ανάγκασε να έρθω αντιμέτωπος με τα δικά μου κίνητρα, με το ποιος είμαι κατά βάθος» πρόσθεσε.

Ο Menuez πέρασε τρία χρόνια στο πλευρό του Τζομπς, φωτογραφίζοντάς τον στο NeXT, την προσωπική εταιρεία υπολογιστών που δημιούργησε αφότου έφυγε από την Apple το 1985.

Οι φωτογραφίες προορίζονταν για το περιοδικό Life. «Οι φωτογραφίες ήταν δική του ιδέα. Γνώριζε πολύ καλά ότι ήταν μια ιστορική φιγούρα. Εγώ απλά εμφανίστηκα στο σωστό μέρος τη σωστή στιγμή» είπε ακόμη.

Ο Menuez δήλωσε ακόμη, ότι το εργασιακό περιβάλλον στα γραφεία της NeXT ήταν πολύ έντονο και πως στο τέλος ένιωθε εξαντλημένος.

«Προσελάμβαναν συνεχώς λαμπρά μυαλά. Ο Στιβ προκαλούσε τους πάντες, τους έσπρωχνε να εργαστούν πιο σκληρά, πέρα από τις ικανότητές τους. Σκοπός ήταν η εφεύρεση του αδύνατου. Αν βρισκόσουν εκεί, είχες υπογράψει τη συμμετοχή σου σε αυτήν την αποστολή. Ο Στιβ ρίσκαρε πολλά εκεί. Το ρίσκο ήταν μεγάλο. Ήθελε εκδίκηση. Είχε αρχίσει να γίνεται ένα σύμβολο μιας ολόκληρης γενιάς» συνέχισε.

Η εμπιστοσύνη που έδειξε στο πρόσωπό του ο Τζομπς του άλλαξε τη ζωή.

«Δεν προσπαθούσα να γίνω φίλος του. Απλά και μόνο το ότι βρισκόμουν στο ίδιο δωμάτιο μαζί του ήταν εκπληκτικό. Θα τον ακολουθούσα και μέσα στη φωτιά» σχολίασε.

Πηγή: newsbeast.gr